A New Orleans Saints irányítójának, Andy Dalton-nak vasárnap újabb esélye lesz arra, hogy legyőzze korábbi csapatát, a Cincinnati Bengals-t. Dennis Allen vezetőedző tegnap jelentette be, hogy Dalton egymás után harmadszor kezd majd Jameis Winston helyett, akinek a játéka kérdéses, hát-, illetve bokasérüléssel bajlódik.

Winston a héten korlátozott edzésmunkát végzett így a Szentek maradnak a vörös hajú irányítónál.

Dalton-t a Bengals a 2011-es Drafton a 35. helyen választotta ki. Április 30. volt majd 2020 április 30-án küldték el, hét nappal azután, hogy Joe Burrow-t draftolták. Dalton Cincinnatiben 133 mérkőzésen játszott kezdőként, 70-61-2-es mérleget produkált. Jelenleg ő a Bengals passzolt TD-listavezetője (204) és második a passzolt yardok tekintetében (31 594 yard).

A Bengalsnál eltöltött kilenc év után Dalton vándormadár lett, három szezonon belül a harmadik csapatánál játszik idén. A Cincinnati ellen azonban már a harmadik egymást követő alapszkaszban fog pályára lépni. Dalton 2020-ban a Dallas Cowboysnak segített a Bengals legyőzésében, tavaly pedig a Chicago Bears játékosaként nyert korábbi csapata ellen.

Ha Dalton legyőzi a Bengals-t, akkor 1950 óta Ő lesz a negyedik QB, aki 3-0-ra vagy jobbra áll az őt draftoló csapat ellen.

Dalton ismét nélkülözni fogja elkapóját, Michael Thomas-t lábsérülés miatt. Thomas zsinórban harmadik mérkőzését hagyja ki. Szintén kiesett az elkapó Jarvis Landry (boka) és a cornerback Marshon Lattimore (has) is. Az újonc wideout Chris Olave (agyrázkódás) teljes edzésmunkát végzett pénteken de még kérdéses a játéka.

Fotó: thespun.com