Jacoby Brissett a Cleveland Browns ideiglenes kezdőirányítójaként töltött eddigi szezonja felülmúlta a várakozásokat, de 5 hét után a csapat csak 2-3-al áll. Ezek közül mindegyik vereségnél Brissett dobott egy igen fájó interceptiont és ezek mindegyike a rendes játékidő utolsó három percében következett be.

Vajon az eladott labdák megtörték Brissett lelkesedését és eltörlik az első 57 perc jó teljesítményét? Nem. De Brissett tudja, hogy nem engedheti meg magának, hogy egy szoros mérkőzés utolsó perceiben eladja a labdát ami eddig minden Browns meccsen megtörtént.

“Ez olyasvalami, ami a játék része, amin nyilvánvalóan próbálok dolgozni és jobbá válni” – mondta Brissett szerdán az Akron Beacon Journalnak adott interjújában. “És figyelj, nyilvánvalóan nem vesztettem el a bizalmat magamban.”

Brissettnek nem is kell hiányt szenvednie az önbizalomban. A veterán tartalék és alkalmi kezdőjátékos karrierje legjobb szezonját futja, a passzainak 64%-a sikeres volt, 1.060 yardot, 5 touchdownt és 3 interceptiont dobott. Brissett magabiztosnak, kényelmesnek és határozottnak tűnt az eddigi 5 meccsének nagy részében. Megmutatta, hogy kulcsfontosságú pillanatokban képes befejezni a játékokat és rövid yardos helyzetekben első downokat szerezni.

“Amikor az év során öngólt keresünk, mindig mi voltunk azok, akik megállították saját magunkat” – mondta Brissett. “[Voltunk] egy centire vagy egy játékra vagy egy feladatra attól, hogy ne állítsanak meg minket”.

Fotó: browns.com