Péntek hajnalban az NFL történetének két legidősebb klubja, a Chicago Bears és a Washington Commanders összecsapása nyitja a szezon 6. fordulóját. A két csapat legutóbb a 2019-es idényben találkozott egymással, akkor 31-15-re nyert a Bears, ezt megelőzően azonban a legutóbbi hét összecsapáson a fővárosi gárda diadalmaskodott.

A Bears 2/3-as, míg a Commanders 1/4-es mérleggel várja a mérkőzést, fővárosiaknál a héten szokatlan módon Ron Rivera vezetőedző egyértelműen kijelentette, hogy az irányítójuk, Carson Wentz miatt gyengélkednek elsősorban. Az Indianapolis Coltstól szerződtetett korábbi Eagles irányító – akinek Super Bowl-gyűrűje is van, igaz, a hatalmas sikerrel zárult idény alapszakaszának végén megsérült – eddig washingtoni karrierje alatt 10 TD-passzt adott és már 6 interceptionnél jár, az előző fordulóban az általa vezetett támadóegység 11 harmadik kísérletből csak egyet tudott megoldani.

A Bearsnél az előző fordulóban Justin Fields már életjeleket adott magáról, az Ohio State korábbi sztárjának 21 passzkísérletéből 15 sikeres volt a Minnesota Vikings ellen, ez karriercsúcsot jelentő 71,4 százalékos pontosságot jelent, valamint egyéni idényrekordot állított fel 208 yarddal és 1 TD-vel.

Érdekesség, hogy Ron Rivera játékosként egész pályafutását a Chicagónál töltötte, 1984 és 1992 között erősítette a csapatot, amellyel 1985-ben bajnoki címet nyert, később pedig edzőként dolgozott a csapatnál, 2006-ban ő irányította azt a legendás védelmet, amelyet a hátán cipelte be a gárdát a Super Bowlba, de ott végül alulmaradt az Indianapolis Colts együttesével szemben.

A 2.15-kor kezdődő összecsapás kommentátora Kun Zsolt lesz, szakértőként Buday Zoltánt, a PFF magyar elemzőjét hallhatják a sportág szerelmesei.

Fotó: amazon.com

Forrás:

Arena4 Online