Dameon Pierce a hétvégén bemutatta az egyik legkeményebb futást amit valaha láttál. Buldózerolt száguldott át a Jacksonville Jaguar védőin, mintha azok bábuk lennének egy sakktáblán, hogy előkészítse a Houston Texans győztes pontját vasárnap este.

Az igen visszafogott első heti teljesítménye után memutatta, hogy miért kapták fel az előszezonban. 412 futott yarddal az első helyen áll az újoncok között (a harmadik helyen áll az NFL-ben). Vasárnap 26 futása volt 99 yardért és 1 futott touchdownért. Emellett három elkapása volt 14 yardért. A 113 scrimmage yard a Texans yardjainak 46 százalékát tette ki.

Houstonban már arról beszélnek, hogy Pierce esélyes-e az Év támadó újonca címére?

“Egy kicsit korai még. Ő egy újonc és jól játszik” – mondta hétfőn Lovie Smith vezetőedző. “Még nem láttam az összes újoncot. Csak azt tudom, hogy a mi újoncunkat a kezdetektől fogva szeretjük. Ez nem egy szurkolói hype dolog. Hittünk ebben a srácban és abban, hogy mire képes. Ahhoz, hogy mi így beszéljünk, a támadósornak és azoknak a srácoknak, akik blokkolják őt, végezniük kell a munkájukat. Még sok van hátra, de tetszik, ahogyan fejlődik.”

Megállíthatatlan volt a Jaguars ellen:

Fotó: houstonchronicles.com