Ezúttal négy meccs volt terítéken az NFL-ből. Elsőként az idei második londoni találkozó, a New York Giants és a Green Bay Packers összecsapása került képernyőre, ez volt az első eset, hogy a brit fővárosban két pozitív mérlegű csapat játszott egymással.

A mérkőzést végül nagy meglepetésre a Giants nyerte, legjobbja pedig a futó Saquon Barkley volt, aki a földön 70, elkapásból pedig 36 yardot szerzett csapatának, valamint a győztes TD-t is ő vitte be. A kiváló running back sorozatban harmadik meccsén zárt 100 yard fölött, 2019 óta először volt erre képes.

Ezt követően a másik New York-i csapatot láthatták a rajongók, a Jets csoportriválisát, a Miami Dolphinst fogadta.

A floridai gárda nem volt könnyű helyzetben, hiszen első számú irányítója, Tua Tagovailoa agyrázkódása miatt hiányzott, az őt helyettesítő Teddy Brdigewater pedig az első támadó játéknál kidőlt, így amellett, hogy a Dolphins safetyvel nyitott, a hetedik körös újoncnak, Skylar Thompsonnak kellett beállnia.

Vele gyakorlatilag nem volt esélye a Miaminak, ráadásul Breece Hallnak, a Jets újonc futójának elképesztő napja volt: 18 futásból 89 yardot szerzett, valamint két elkapásból további 100(!) yardot tett a közösbe.

A 40-17-es győzelmet arató Jets ezzel megszakította csoporton belüli 12 meccses vereség sorozatát, 2019 után először nyert az AFC keleti divízóján belüli rivális ellen.

Érdekesség, hogy a Giants és a Jets is sorozatban két győzelmet aratott, erre legutóbb a 2013-as alapszakasz 16. és 17. hetében volt példa az NFL-ben.

Az esti találkozón a mezőny egyedüli hibátlan csapata, a Philadelphia Eagles úgy tűnt, simán veri az Arizona Cardinalst, hiszen a félidőben már 14-0-ra vezetett, a rivális aztán a második félidőben új erőre kapott és az utolsó pillanatban egyenlíthetett volna, de a mezőnygól-kísérlet kimaradt.

Az Eagles történetet során másodszor kezdte öt győzelemmel a szezont, az első 2004-ben volt, akkor megnyerte az NFC-t a gárda.

Az éjszakai összecsapáson a Baltimore Ravens egy hasonlóan szoros összecsapáson kerekedett felül az előző szezonban Super Bowl-résztvevő Cincinnati Bengalson, azzal a különbséggel, hogy itt a liga legjobb rúgója, Justin Tucker nem remegett meg az utolsó pillanatban.

Forrrás:

Arena4 Online

Fotó: apnews.com