Kedd hajnalban egy vérbeli csoportrangadóval, a Kansas City Chiefs és a Las Vegas Raiders összecsapásával zárul az NFL alapszakaszának 5. fordulója. A találkozót természetesen az ARENA4 élőben közvetíti, és online is figyelemmel lehet követni.

A két csapatnak ez már a 127. egymás elleni összecsapása lesz, két döntetlen mellett a Kansas City 70 alkalommal diadalmaskodott, a legutóbbi kilenc találkozójukból nyolcszor győztesen hagyták el a pályát a KC-játékosok, az előző randevújukon pedig kiütéses, 48-9-es győzelmet arattak, a klub történetének harmadik legtöbb pontját szerezve.

Patrick Mahomes, a KC irányítója idén újra MVP-formában játszik, hajnalban pályafutása során a 33. alkalommal lépheti át a 300 passzolt yardot, amennyiben ezt megteszi, akkor ez lesz karrierje 33. ilyen mérkőzése, amivel megelőzné az NFL örökrangsorában a legendás Dan Marinót, ami az első hat idényben nyújtott teljesítményt illeti.

Ugyanebben az időintervallumban a Super Bowl-győztes Mahomesnak egyébként 49 legalább két TD-passzos meccse van, ha megint dupláz a hatpontos átadások tekintetében, akkor karrierje 50. ilyen meccséhez érkezik, ami beéri a “az első hatszezonos” rangsorban Peyton Manninget és közel kerül Marino csúcsához (58).

A Raiders az előző fordulóban szerezte meg első sikerét az idényben, az ugyancsak csoportrivális Denver Broncos felett diadalmaskodott a gárda elsősorban a futó Josh Jacobsnak köszönhetően, aki 33 alkalommal kapta meg a labdát a földön vagy a levegőben – az elmúlt tíz évben ez a legtöbb a klubnál – és ezekből 175 yardot szerzett csapatának.

Ezzel szemben most az NFL egyik legjobb futás elleni védelmével kerül szembe a Raiders, a KC az előző fordulóban a Tampa Bay Buccaneers elleni “2021-es Super Bowl-visszavágón” klubrekordot jelentő, mindössze három yardot engedélyezett futva riválisának.

A 2.15-kor kezdődő találkozó kommentátora Kun Zsolt lesz, szakértőként Pácsonyi Patrikot hallhatják a nézők.

Forrás:

Arena4 Online