Ezen a vasárnapon is rendeznek Európában mérkőzést a profi amerikaifutball-ligában, az NFL ötödik fordulójában, ami azt jelenti, hogy az ARENA4 nézői négy mérkőzést is élőben láthatnak.

A délutáni program már 14.15-kor a szokásos felvezető magazinműsorral, a Countdownnal elkezdődik, ezt követően kapcsoljuk Londont, ahol a Green Bay Packers és a New York Giants találkozik egymással.

A találkozó több szempontból is történelmi lesz, vagy lehet, ugyanis a brit fővárosban szinte hihetetlen, de ez lesz az első alkalom, amikor két pozitív mérlegű csapat találkozik egymással. Persze a mérkőzés favoritja a négyszeres MVP Aaron Rodgers által irányított Packers, amely története során először játszik Londonban, ezáltal az utolsó, 32. NFL-csapatként csatlakozik és zárja be a kört.

A Packers története során 785 győzelemmel rendelkezik az alapszakaszban, ezzel vezeti az NFL rangsorát csoportriválisával, a Chicago Bearsszel holtversenyben, azaz egy mostani sikerrel az örökrangsor élére ugrana.

A 15.30-kor kezdődő összecsapást Kun Zsolt és Buday Zoltán tolmácsolásában láthatják a nézők.

A szokásos, 19.00-es idősávban egy csoportrangadó kerül képernyőre, alapvetően nem lenne kérdés, hogy a New York Jets és a Miami Dolphins összecsapáson a floridai gárda lenne a favorit, azonban az előző fordulóban a kezdő irányító Tua Tagovailoa kidőlt, a helyét pedig Teddy Bridgewater veszi át.

Zach Wilson múlt héten győzelemmel tért vissza (Fotó: GettyImages)

A Jets a múlt héten a Pittsburgh Steelers ellen hatalmasat fordítást mutatott be a visszatérő Zach Wilson vezérletével, így a kiválón játszó újoncokkal kiegészülve akár a Miamit is meglepheti.

A 19.00-kor kezdődő csoportrangadót Kerek István és Bencsics Márk közvetíti.

A késő esti találkozón a liga egyetlen százszázalékos csapatát, a Philadelphia Eaglest láthatják a rajongók, a gárda az Arizona Cardinals vendége lesz.

Az Eagles egyelőre fantasztikusan szerepel, támadásban az NFL összesített rangsorában a második, védekezésben pedig a harmadik, míg irányítója, Jalen Hurts bejelentkezett az MVP-díjra,

Jalen Hurts és az Eageles egyelőre megállíthatatlan

A Cardinalsnál a héten 15 játékos szerepelt a sérültek listáján, így nincs könnyű helyzetben a gárda, amely az Eagles elleni legutóbbi 10 találkozójából 7-et megnyert.

Érdekesség, hogy amióta Kliff Kingsbury irányítja az Arizonát, a gárda 6/0-s mérleggel rendelkezik az Eagles is a csoportban tudó NFC keleti csapatok ellen, míg Kyler Murray, a Cardinals irányítója a hozzá hasonlóan az Oklahoma egyetemre járó QB-kkal szemben hibátlan, Baker Mayfieldet háromszor, Hurtsöt pedig egyszer győzte le.

A 22.25-kor kezdődő mérkőzés kommentátora Kun Zsolt lesz, szakértőként Kovács Bálintot hallhatják a nézők.

Az éjszakai találkozón, 2.20-as kezdéssel egy másik csoportrangadó, a Baltimore Ravens és az előző idényben nagydöntős Cincinnati Bengals ütközete kerül képernyőre.

Joe Burrow tavaly kétszer is kiütötte a Ravens (Fotó: GettyImages)

A legutóbbi szezonban mindkét alkalommal kiütéssel nyert a Bengals, előbb 41-17-re, majd 41-21-re lépte le John Harbaugh csapatát Joe Burrow vezetésével. A 2020-as draft első választottja az első találkozón 416, a másodikon 525(!) yardot passzolt, előbbi összecsapáson az elkapók közül Ja’Marr Chase (8 elkapás, 201 yard, 1 TD), a másodikon Tee Higgins (12 elkapás, 194 yard, 2 TD) volt tarthatatlan.

Ezen a találkozón Szarka Andrást és Zahovay Ádámot hallhatják a nézők.

Forrás:

Arena4 – Online