Péntek hajnalban a Denver Broncos és az Indianapolis Colts összecsapásával megkezdődött a profi amerikaifutball-liga, az NFL 5. fordulója. A találkozót az ARENA4 is élőben közvetítette.

Az NFL-ben ritkán fordul elő, hogy mindkét csapat gyenge teljesítményt nyújt, ezen az estén viszont ez történt, így a közönség mindössze hét mezőnygólt láthatott, amelyek közül az utolsót a Colts szerezte és ezzel hosszabbításban megszerezte a győzelmet.

A ritkán látható alacsony színvonalú találkozóról mindent elmond, hogy a hazai közönség egy része a hosszabbítás előtt(!) hazaindult.

Természetesen néhány érdekes statisztikát így is összehoztak a csapatok:

  • az NFL történetében ez volt a harmadik olyan mérkőzés, amelyen TD nélkül 7 mezőnygólt hoztak össze a csapatok.
  • A Colts lett a Super Bowl érában a második csapat, amely úgy tudott nyerni, hogy nem szerzett TD-t, irányítója több interceptiont is dobott, valamint hatszor sackelték. Erre korábban csak a Browns volt képes 1973-ban, az a találkozó ugyancsak 12-9-es eredménnyel végződött.
  • Ez volt az NFL történetében az első(!) olyan mérkőzés, ahol mindkét irányító 250 passzolt yard felett zárt (Russell Wilson 274, Matt Ryan 251), de egyik csapat sem szerzett TD-t.

Fotó: gettyimages.com