Hát sokminden. Például, hogy hogy lehet az, hogy 3 meccsen a védelem parádézott (néha a lassú kezdés után, pl múlt héten ugye), most pedig momentum sem volt szinte (kivétel a végén az INT). Na de a speciális egységgel is ki volt a hócipőm. Kezdjük az elején:

4 másodperc alatt eladtuk a labdát, köszönhetően a visszahordást teljesítő (vagy éppen nem teljesítő) White. Így máris tálcán kínáltuk a 7 pontot 3 játékból a saját 21 yardosunkról a Chiefsnek.

Köszönték szépen, 0-7.

Jó, akkor irány az egyenlítésért. Az edzők bízhattak White-ban, ugyanis ő hordott újra vissza, ezúttal vigyázott rá. Az egyenlítés helyett azonban csak FG-ra futotta, de végre megcsillant valami, Fournette pl 25 yardot szerzett egy elkapás-futás kombinációból. Szóval 3-7.

Jöhetett a Chiefs, és mint kés a vajon. 12, 13 yardos passzok, 20 yardos futás, szóval volt itt minden. Csak épp védelem nem. Futás ellen se ment a dolog, passz ellen sem.

3-14. Mintha már láttam volna valahol…köhömm GB. Gondolhattam volna, akkor innen egy hasonló védelmi feltámadás, ne hagyjunk többet a Chiefsnek.

A zárkózásbeli ábrándjaimnak egy 5 yardból álló bénácska támadás vetett végett, punt.

Akkor most! Kansas a saját 18 yardosáról indul, meg kell őket fogni! 13 yard, 36 yardos passz, csak hogy a nagyokat mondjam. És a Tampa 2 yardosáról a menekülő és sackből kibotorkáló Mahomes passzolt egy olyat, amit rossz volt nézni. Kb mint a kézilabdában, bénán átívelt labda a védő fölött. Ilyen is csak nekik jön össze.

Már 3-21., és még csak az első negyed telt el…De a bizalmam töretlen..legalábbis a támadókban. Meg is hálálja a támadósor a bizalmam, 11 és 30 yardos passz (ez utóbbi természetesen Evans felé), aztán még egy 10 és 11 yardos. A futást szinte el is felejthetjük, alig volt érdemi. A lényeg, hogy egy csodaszép (már-már ismerős) Evans elkapással az endzone-ban szépítünk, így 10-21.

Gyerünk védelem! (gondolhatnánk). De nem így a Chiefs. A saját 26 yardosukról a mi 34-esünkig 5 játékból jut el a Chiefs, közte egy 18 yardos futással. Szerencsénkre a 4&1 passzkísérletet elejtette a futójuk, így megkaptuk a labdát, de nem nőtt a különbség.

Egészen az első játékig, amikor Bradyt olyan sikeresen sackelte egy blokkolatlan védő, hogy a labdát is kiszedte a kezéből (no meg Tomnak is lógott utána a keze nagy fájdalmában az oldalvonalnál). Tehát megint 7 másodperc alatt fordult a momentum, és a Chiefs köszönte szépen, a mi 20 yardosunkról 7 pontra váltotta a kapott ajándékot. De megint milyen TD-t kaptunk…Szivatós játék, a snappet a tartalék TE direktbe kapta, és amire felocsúdtak a védők, besétált a célterületre. Ismét egy bosszantó TD, só a sebünkbe.

10-28. Van még remény? Bradyt is felbosszanthatta ez a pofátlan TD, 2 perc 1 másodperc alatt 16 játékból végig ment a Bucs a pályán, és Evans TD-vel 17-28-ra szépített.

Félidő. Itt már eléggé álmos voltam az éjszaka, de na..feladni nem lehet!

Első támadásból a Chiefs egy FG-ig jutott. Hát ez sem jó, mert a 31-17 már 2 TD hátrány. De a lefaragásában nem segített a kemény 55 másodpercig tartó Bucs támadás, ami punttal ért végett.

Ezt persze megtorolta a Chiefs, és az órát jól elhúzva megint egy TD-vel zárt, ezúttal a draftolatlan TE-jük kapott el egy TD-t. Erre sem számított a csapat…17-38…

Jó, de Brady nem az a hátra dőlünk és hesszelünk fajta, még ha már valószínű volt, hogy ez a hajó már elment, akkor sem. Egy majd’ 5 perces drive-ot vezetett, amivel 24-38-ra szépített a csapat.

A baj “csak” az volt, hogy erre is tudott reagálni a Chiefs, és megint egy FG-al vette el a szurkoló reményeit az egyenlítésre…24-41.

Főleg, miután a Bucs megint puntolt…Viszont megvillant Sean Murphy-Bunting, és a levegőből szépen lehalászta Mahomes passzát, és még vissza is nyargalt vele jó pár yardot.

Így a Kansas 34 yardosáról jöhetett a Bucs, és 72 másodperc alatt TD-t ért el Fournette. 31-41

Mivel kicsivel több, mint 3 perc volt hátra a mérkőzésből, sok remény nem maradt. Hiába fogta meg a védelem a Chiefst, akik az elsőt (!!!!!) puntolták az este folyamán, 45 másodperc alatt Brady sem tud feltenni 10 pontot…Így maradt a bosszankodás.

Miért is? Eddig a védelem húzta ki a kulimászból a támadókat. Most, hogy játszott Godwin, Evans, és egy rövid ideig (egy rásérülésig) Julio Jones is, egész más képe volt a támadó játéknak. Csakhogy most a védelem mondott teljes csődöt, Mahomes 228 yardot, 3 TD-t passzolt, és egyszer adta el a labdát, de ami fájóbb, hogy a Chiefs 189 yardot futott (!!!), míg a Bucs kemény HÁRMAT!

Emellett Brafy karja azért is sajoghat, mert 52-szer volt kénytelen passzolni, amiből egyébként össze is jött 373 yard Brady neve mellé, + TD eladott labda nélkül. Jó az öreg a háznál!

Szóval lesz mit rendbe szedni a héten védelem oldalon, az tuti. Most talán (de csak talán!) jön egy könnyebb széria, Falcons-Steelers-Panthers, lehet javítani azon na fránya 2-2-n!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: usatoday.com