Rendhagyó módon négy mérkőzést láthattak az ARENA4 nézői a profi amerikaifutball, az NFL 4. játékhetéről, fantasztikus egyéni teljesítmények és drámai végjátékok jellemezték a maratoni közvetítést.

A sort délután az NFL történetének 100. USA-n kívüli összecsapása, a New Orleans Saints és a Minnesota Vikings találkozója indította. A rendkívül szoros mérkőzésen a Vikings három ponttal diadalmaskodott úgy, hogy Wil Lutz, a Saints rúgója egy 61 yardos mezőnygóllal egyenlíthetett volna, de a labda két kapufát is érintve kifelé pattant.-kísérlete kimaradt úgy, hogy a labda két kapufát is érintett.

Az esti találkozón úgy tűnt, a Baltimore Ravens könnyedén elintézi a Buffalo Bills elleni rangadót, ugyanis már 17 ponttal is vezetett, azonban a Josh Allen vezette vendégek a szakadó esőben fordítani tudtak egy utolsó pillanatban értékesített mezőnygóllal.

A Buffalónak ezzel megszakadt egy hosszú sorozata, ugyanis a legutóbbi 20 alapszakasz-győzelmét legalább 10 pontos különbséggel aratta, ez holtversenyben a leghosszabb széria volt a 40-es évek Chicago Bearsével.

Ezt követően jött a Green Bay Packers és a New England Patriots találkozója, amelyet a vendégek annak ellenére hosszabbításig tudták húzni, hogy a sérült Mac Jones helyett irányító Brian Hoyer is kidőlt és az idei negyedik körös újoncnak, Bailey Zappének kellett beállni.

A hosszabbítás után megnyert találkozón Aaron Rodgers, a Green Bay Packers négyszeres MVP irányítója két TD-passzt adott, ezzel karrierje során már 500. hatpontot érő átadásánál jár, egyben csatlakozott egy elitklubhoz, melynek még Tom Brady (716), Drew Brees (608), Peyton Manning (579) és Brett Favre (552) a tagja.

Az éjszakai összecsapáson, az elit irányítók találkozóját Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs klasszisa nyerte, miután a 2021-es Super Bowl visszavágóján győzelemre vezette csapatát a hétszeres bajnok Tom Brady által irányított Tampa Bay Buccaneers otthonában.

Mahomes 249 yarddal és három TD-passzal zárta az összecsapást, ezzel karrierje során átlépte a 20 ezer passzolt yardot. Ehhez mindössze 67 mérkőzésre volt szüksége, ami NFL-rekord, a korábbi csúcstartó Matthew Stafford ezt 71 találkozó alatt érte el.

Forrás:

Arena4 Online

Fotó: nbcsports.com