A Cleveland Browns háromszoros Pro Bowler védője, Myles Garrett váll, bicepszhúzódást valamint többszörös zúzódásokat szenvedett a hétfői autóbalesetében. Garrett-et hétfőn késő este engedték ki a kórházból majd kedden további vizsgálatokon esett át, de egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza a futballpályára.

“Először is – és ami a legfontosabb – hálásak vagyunk, hogy Myles, az utasa és senki más nem sérült meg súlyosan az autóbalesetben” – áll a Browns kedden kiadott közleményében. “Az orvosi vizsgálat után az egyetemi kórházban dolgozó csapatorvosaink megállapították, hogy Myles vállrándulást, bicepszhúzódást, kisebb zúzódásokat, valamint néhány horzsolást és zúzódást szenvedett különböző testrészeken. Myles-nak semmilye sem tört el és az agyrázkódási protokollt is teljesítette. Jelenleg arra összpontosítunk, hogy Myles megkapja a szükséges orvosi ellátást ahhoz, hogy visszatérhessen a futballpályára. Bár reméljük, hogy hamarosan visszatérhet, de azt hogy a vasárnapi Atlanta-i mérkőzésen bevethető lesz-e azt a csapat orvosai a hét folyamán fogják eldönteni”.

A 26 éves Garrett és utasa helyi idő szerint hétfőn délután 3 óra körül szenvedett balesetet, miután elhagyták a csapat edzőközpontját az ohiói Bereában. Garrett éber volt és magánál volt amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek és a hírek szerint nem merült fel az alkoholos befolyásoltság gyanúja. Garrett és utasa is be volt kötve.

A 2017-es NFL-draft első számú választottja a hatodik szezonját tölti a Browns csapatánál. A kétszeres All-Pro kerettag pályafutása során 71 mérkőzésen lépett pályára, 210 tacklet és 61,5 sacket szerzett. Az idei szezonban három mérkőzésen Garrett hét tacklet és három sacket jegyzett.

Fotó: sportsnet.ca