A Cardinals és a Panthers néhány hasonló céllal vág neki a 4. heti összecsapásnak a Bank of America Stadiumban. Az Arizona (1-2) és a Carolina is szeretné az első négy hetet 50%-os mutatóval zárni, és azt is szeretnék, hogy a támadójátékuk nagyobb lendületet mutasson.

A közelmúlt történelme a Panthersnek kedvez a Kliff Kingsbury vezetőedző által irányított Cardinals csapatával szemben, hiszen a Carolina mindhárom meccsét behúzta, mióta 2019-ben kinevezték. A Panthers 14-5-ös mutatóval áll a Cardinals ellen, és a legutóbbi hat összecsapást megnyerte. Az Arizona 2013. október 6. óta nem tudta legyőzni a Carolinát.

A Cardinals úgy érkezik Charlotte-ba, hogy a szezonban először szeretne komplett teljesítményt nyújtani, a támadóalakulat pedig abban reménykedik, hogy a Panthers ellen már az elején hatékony tud lenni.

Íme néhány dolog, amit a Cardinalsról tudni kell:

A LASSÚ KEZDÉS HÁTRÁLTATJA A CARDINALS TÁMADÓJÁTÉKÁT

A Cardinals támadójátéka lassan kezdte az idei szezont.

Az első három meccsük első félidejében 56-13-ra kaptak ki, ez a tendencia pedig az 1-2-es szezonkezdést jelentette. Emellett ők az egyetlen csapat az NFL-ben, amely még nem szerzett pontot az első negyedben, a liga legrosszabb csapata öt első negyedes first downnal, és a Panthers csapatával holtversenyben a legkevesebb összyardot érték el az első negyedben (95).

A hátrányból történő játék arra kényszerítette az Arizonát, hogy a passzjátékára hagyatkozzon, amely még nem érte el a következetes teljesítményt.

Az irányító Kyler Murray eddigi passzainak 63.8 százaléka (90/141) volt sikeres 784 yardért és három touchdownért, egy interceptionnel. Még nem sikerült mély passzokat dobnia, mivel az idei szezonban a legrobbanékonyabb passzjátéka mindössze 30 yardos volt.

A Cardinals támadójátéka a két vereség során szenvedett: a Chiefs elleni 44-21-es, a Rams elleni 20-12-es vereséget szenvedtek, ráadásul a Rams ellen az Arizona csak négy mezőnygólra volt képes.

MURRAY-BEN ÉS A CARDINALS TÁMADÓJÁTÉKÁBAN VAN POTENCIÁL A FORDÍTÁSHOZ

Az Arizona a 2. héten a nyeretlen Las Vegas Raiders ellen szerezte meg a győzelmet. Ehhez Murray késői hőstettei és egy hosszabbítás kellett.

A Cardinals az utolsó 12 percet Las Vegasban 23-7-es hátrányban nézte végig, mielőtt Murray szétszedte a Raiders védelmét. A negyedik negyedben egymás után két touchdown drive-ot vezetett, az egyikben kilenc játék alatt 54 yardot, a következőben pedig 18 játék alatt 73 yardot tett meg a Cardinals.

Az Arizona minden pontját a második félidőben szerezte, miután a félidőben még pont nélkül álltak, és 413 yardot gyűjtöttek össze támadásban a nap folyamán.

A Cardinals a hosszabbításban egy 59 yardos, touchdownra visszahordott fumble-nek köszönhetően nyert. A cornerback Byron Murphy Jr. szerezte meg a győzelmet, miután a linebacker Isaiah Simmons beleért a labdába.

A Cardinals a liga középmezőnyébe tartozik a támadójátékot tekintve, az első három meccs után 1060 yarddal a 15. helyen állnak. A yardok nagy részét a passzjátékban szerzik, 744 yarddal a 12. helyen állnak, a futójátékot tekintve pedig a 17. helyen állnak 316 yarddal.

Azonban nehezen tudnak eljutni az end zone-ba, és a 3. héten a Rams ellen nem szereztek touchdownt.

Murray ebben a szezonban még nem tudott futójátékosként érvényesülni, és az első három meccsen 12 kísérletből összesen 65 futott yardot szerzett. A legjobb futójuk, James Conner 30 futásból mindössze 90 yardot szerzett, átlagosan 3.0 yardot kísérletenként.

Az elkapó Marquise Brown a Cardinals legértékesebb veszélyforrásává vált a passzjátékban (a felfüggesztés miatt hiányzó DeAndre Hopkins távollétében), 24 elkapásból 251 yardot szerzett ebben a szezonban.

Brown a 3. héten a Rams elleni vereség alkalmával megvillant, 14 elkapásból 140 yarddal zárta a napot, és fénypontja volt az időnként gyenge támadójátéknak. A másodéves elkapó, Greg Dortch is egyre inkább kibontakozik, 20 elkapással 198 yardot szerzett ebben a szezonban.

AZ ARIZONAI VÉDELEM KÉPES SZOROSAN TARTANI A MECCSET – BIZONYOS HELYZETEKBEN

A Cardinals védelme nem egy túlságosan stabil csoport, a 23. helyen áll a védelmek rangsorában a szezon első három meccse után, 383.7 yardot engedve meccsenként.

Ennek ellenére a védelem biztosította be az Arizona egyetlen győzelmét, és a múlt heti, nyolcpontos vereség során is meccsben tartotta a Rams-t.

Az Arizona védelme jó a futás ellen (és még mindig ott van nekik J.J. Watt), az első három ellenfelüket 308 futott yardon tartották, ami a 11. az NFL-ben. Ugyanannyi labdaszerzésük van, mint a Panthersnek (három), és a passzjáték ellen szenvednek, 843 passzolt yardot engedtek az ellenfeleknek, ami a 29. a ligában.

A Kansas City elleni egyoldalú 1. heti vereség nem segített a Cardinals védelmén statisztikailag. Az Arizona a 31. helyen áll a ligában az engedett pontok tekintetében (87), csak a Detroit van mögöttük.

A safety Budda Baker és Jalen Thompson 27, illetve 26 tackle-lel a Cardinals legjobbja. Baker, aki négyszeres Pro Bowler, a múlt héten a Rams ellen kikényszerített egy fumble-t is.

A linebacker Zaven Collins a harmadik a csapatban 19 szereléssel, egy kikényszerített fumble-lel és két yardveszteséges tackle-lel. Collins a 3. héten vállsérülést szenvedett, de Kingsbury azt mondta, hogy Collins várhatóan rendben lesz az előttünk álló héten.

A Cardinalsnak hiányozni fog a védőfal egyik kulcsembere, mivel Rashard Lawrence nose tackle nemrég kézműtéten esett át, Kingsbury elmondása szerint a közelgő, Carolina elleni mérkőzésen nem lesz bevethető.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershungary.com

Fotó: panthers.com