A Washington Commanders-nél az elmúlt években próbálták megtalálni a franchise irányítójukat de ezek a próbálkozások eddig nem jártak sikerrel. Az offseasonban újabb figyelemre méltó lépést tettek a probléma megoldására, de a csapat első számú szerzeménye máris kérdéseket vet fel az első számú státuszával kapcsolatban.

Miután a Philadelphia Eagles elleni mérkőzésen vereséget szenvedtek Ron Rivera vezetőedzőt megkérdezték, hogy fontolgatja-e Carson Wentz kispadra ültetését. Egyszerűen így válaszolt: “Nem, nem fogom.”

A Washington 24-8-as veresége során Wentz és a támadósor egészen a mérkőzés utolsó perceiig távol maradt a pontszerzéstől. Összességében az első meccsét, az ellen a csapat ellen, amely 2016-ban a második helyen draftolta, 211 yarddal, kilenc sackel és 71-es irányítómutatóval zárta. Ez szöges ellentétben állt az előző két hétben nyújtott teljesítményével amelyen összesen 650 passzolt yardot és hét touchdownt ért el (három interception mellett).

A Colts-nál eltöltött egyéves pályafutása egy szezon végi összeomlással végződött, ami miatt a csapat nem jutott be a rájátszásba. Emiatt Wentz kiesett az Indianapolis front office-jának kegyeiből. A Commanders átvette a szerződésének teljes hátralévő részét egy olyan cserében, amelynek célja a pozíció stabilizálása volt legalább a közeljövőben. Ez viszont nem biztos, hogy összejött.

Fotó: espn.com