Aaron Jones és A.J. Dillon. Fantasztikus zöld-sárga emberek érkeznek a Raymond James-be, hogy keresztbe, hosszába végig fussák majd vasárnap. Running backek. Döntő faktor ugye? Sír a monitor, amikor ilyet ír az ember egy NFL mérkőzésről. Akkor meg már egyenesen zokog, ha az azon a mérkőzésen fellelhető irányítókat Tom Brady-nek és Aaron Rodgers-nek hívják.

Na de! A Buccaneers háza táján volt rá példa az eddig letudott két fordulóban, hogy akadozott a támadó gépezet. Brady a két meccsen 212, majd 190 yardot passzolt. Nem karriercsúcs egyik sem. De Aaron Rodgers is 195 és 234 yardig jutott. Bradyék sérülésekkel bajlódnak, nem megy a futás, s néha az összhang is hiányzik. Irányítónk északról érkező kollégája is írhat a panaszkönyvbe. Elit elkapók hiánya (aki volt az is távozott), az elkapókat ott is sújtó sérülés hullám. Ugyanakkor egy dologban előnyben van Tommal szemben. Megy a futás!

Aaron Jones és A.J. Dillon nagyon jó rotációban dolgozik. A két mérkőzésen 6,2 illetőleg 5,3 yard/futás átlaggal dolgoztak. Nem mellesleg az elkapásokban is többet segítenek be, mint egy átlagos NFL offense-nél szokásos.

A Buccaneers védelme az előző mérkőzésen tökéletesen alkalmazta a hat, hét emberes coverage játékot passz ellen. Persze ennek szinte óhatatlan hozománya volt, hogy a Saints futásoknak nagyobb teret adtak. Főleg úgy, hogy a D-line sem igazán tudott a mérkőzés igen tekintélyes részében mit kezdeni ezzel. A taktika működött. Jameis Winston ellen. Volt rá esély, hogy így lesz. Na most a helyzet hasonló, az irányító ellenben változik. Rodgers nagyon meg szokta büntetni a blitzeket. Elméletben hasznos lehetne a Saints ellen is alkalmazott taktika. Csak hát látva ezt a running back tandemet az első két mérkőzésen félő, hogy ezt szigorúan ki is használják majd. A holtszezonban Jakab Péter hasonmásként éldegélő Matt LaFleur minden bizonnyal ki is szeretné majd használni a Bucs defense futás elleni megingásait. Talán ennek is köszönhetően a Packers 2,5 pontos favorit a fogadóirodák szerint. Ellenben az alábbi sérülésjelentésből láthatjuk, az nem kerülte el az ő támadóikat sem.

Hiányozni fog a mérkőzésről Chris Godwin és Akiem Hicks. A Packers oldaláról is egy elkapó marad távol, Sammy Watkins.

Kérdéses státuszú Leonard Fournette, Russell Gage, Julio Jones, Braeshad Perriman, valamint Christian Watson (WR), Randall Cobb (WR), Mercedes Lewis (TE), David Bakhtiari (OT).

Nem valószínű a szereplése két további Bucs támadónak. Donovan Smith játéka sérülés, Cade Ottoné pedig személyes okok miatt hiúsulhat meg.

Running backek ide vagy oda, egy dologért mindenképpen érdemes megtekinteni a vasárnap 22:25-kor kezdődő mérkőzést. Könnyen meglehet, hogy ez lesz az utolsó egymás elleni összecsapása a két ikonnak, Tom Brady-nek és Aaron Rodgers-nek.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: en.as.com