Christian Kirk négyéves, 72 millió dolláros szerződése a Jacksonville Jaguarsnál tavasszal sok krtikát váltott ki a szakértőkből és a szurkolókból. Az alapszakasz első két hete után azonban ezek a hangok kezdenek elhallgatni. Kirk az Arizonában eltöltött négy éve alatt sohasem szerzett 1000 yardot egy szezonban de Jacksonvilleben az első két mérkőzésén 12 elkapásból 197 yardot és 2 touchdownt szerzett.

“Nem akarom [ilyen] kifejezésekkel mondani, de rengeteg pénzt fizettünk ennek az embernek és megérdemli minden egyes centjét” – mondta a Josh Allen pass rusher az ESPN-nek. “Ezt csapatként is tudjuk. Szuper izgatott voltam, hogy megszereztük őt, mert tudom, hogy milyen típusú játékos. Játszottam ellene. Láttam őt. Nézem a filmeket. Tudom, hogy milyen játékos, szóval az, hogy a csapatunkban van és nagy játékokat csinál, hihetetlen. Úgy gondolom, hogy továbbra is nagy játékokat fog nekünk csinálni.”

Kirk máris Trevor Lawrence elsőszámú célpontjává vált. Két hét alatt a hetedik helyen áll az NFL-ben az elkapott yardok tekintetében és az 16,3 yard/elkapással (minimum 10 elkapás) a második az elkapásonkénti yardok tekintetében.

Kirk eddig főleg a slotban állt fel (62 százalék), de Doug Pederson edző és Press Taylor támadó koordinátor kimozgatta Őt a szélekre is, hogy megfelelő matchup jöjjön össze a számára.

“Minden a matchupokról szól” – mondta Kirk. “Az egyik dolog, amikor először terveztük ezt a támadójátékot, Doug és Press azt hangsúlyozta, hogy ‘Olyan helyzetekbe és matchupokba fogunk helyezni titeket, hogy képesek legyetek kihasználni azokat. Nagyszerű, hogy hétről hétre van egy tervük, van egy elképzelésük arról, hogy hogyan akar ez kinézni.”

Fotó: nfl.com