Mitch Trubisky számára minden adott volt. A Steelersnek remek lehetősége volt arra, hogy a hétvégée után egyedül álljon 2-0-s mérleggel a csoportja élén. Két meccs előnnyel állhattak volna a regnáló AFC North bajnok Cincinnati Bengals előtt. De a korábbi második választott ismét nem tudott élni a lehetőséggel.

Még nem kell kiabálni, hogy a Steelers most azonnal a kispadra ültesse Trubiskyt. De úgy tűnik, hogy csak késleltetjük az elkerülhetetlent. A Steelers támadójátéka a hazai nyitómeccsen lapos volt, ami 17-14-es vereséghez vezetett a Patriots ellen.

Kívülről nézve augusztusban elég kiegyenlítettnek tűnt az irányító csata, az első körös Pickett nagyon jól festett az előszezonban. Egy eredményorientált üzletben Trubisky vasárnapi játéka nem lehet elegendő hosszútávon.

Trubisky 33 passzából 21 volt sikeres. 168 yardot és 1 touchdownt passzolt 1 eladott labda mellett. Ez egyszerűen nem lesz elég hosszútávon. A Next Gen Stats szerint Trubisky a rövid passzokból él, a 10 yardos passzoknál hosszabb játékoknál 39,1%-al passzol és 46,5-es irányítómutatóval rendelkezik.

Fotó: si.com