A tegnapi Buccaneers-Saints mérkőzésen történt verekedés nem maradt következmény nélkül. A Tampa Bay elkapója, Mike Evans egymeccses eltiltást kapott a verekedésben játszott szerepe miatt – jelentette be ma az NFL. Az eltiltást Jon Runyan, a labdarúgásért felelős alelnök hozta nyilvánosságra. Az Evansnek írt levelében többek között ezt írta: “Az agresszív viselkedése súlyos sérülést okozhatott volna az ellenfélnek ami egyértelműen nem tükrözi a profiktól elvárt magas szintű sportszerűséget”.

Ez már a második alkalom, hogy a 29 éves játékost felfüggesztették. 2017-ben szintén egy mérkőzésre tiltották el egy hasonló incidens után, amelyben ő és a Saints cornerbackje Marshon Lattimore vett részt. A párosnak hosszú múltja van egymással a tágabb értelemben vett Buccaneers-Saints rivalizáláson belül. Lattimore-t és Evanst is kizárták a tegnapi mérkőzésről.

Evansnek lehetősége van fellebbezni az eltiltás ellen és várhatóan ezt meg is fogja tenni, jelentette az ESPN-es Jeremy Fowler. Ha az eltiltást helybenhagyják, akkor valamivel több mint 62 ezer dollárnyi fizetést veszít, ami annak a mellékterméke, hogy 2022-es alapfizetését a liga minimumára csökkentették. Ezzel elkapófronton nehéz helyzetbe kerül a Buccaneers mert Chris Godwin és Julio Jones a tegnapi mérkőzésen sem tudott pályára lépni sérülés miatt.

További eltiltásokat még nem szabtak ki, de Tom Pelissero-nak, az NFL Network munkatársának értesülései szerint a két csapat játékosait érintő pénzbüntetéseket valószínűleg még ezen a héten bejelentik.

Fotó: twitter.com