Az NFL 2. játékhetében ezúttal nem egy, hanem két mérkőzést rendeznek kedd hajnalban, a Buffalo Bills és a Tennessee Titans találkozóját a MATCH4-en és az ARENA4+-on, míg a Philadelphia Eagles és Minnesota Vikings összecsapását az ARENA4-en és az ARENA4+ oldalán lehet élőben követni.

Előbbi összecsapás 1.15-kor kezdődik, az előző szezonban ugyan a Titans nyerte az Amerikai főcsoportban az alapszakaszt, ezen a találkozón azonban toronymagasan a Bills a favorit, miután a gárda a szezon előtti erősorrendeket igazolva a nyitófordulóban kiütötte a bajnok Los Angeles Ramset. Mindeközben a Titans ráadásul nagy meglepetésre a New York Giantstől elszenvedett vereséggel rajtolt.

A két csapat két legutóbbi egymás elleni mérkőzésén ugyanakkor a Titans diadalmaskodott, köszönhetően elsősorban Derrick Henrynek, aki ezeken az összecsapásokon tarthatatlannak bizonyult: 2020-ban a Tennessee 42-16-ra diadalmaskodott, Henry ekkor még csak 57 yardot és 2 TD-t szerzett, tavaly viszont 143 yarddal és 3 TD-vel küldte padlóra a Bills védelmét a 34-31-re megnyert mérkőzésen.

Henrynek ezúttal várhatóan nem lesz könnyű dolga, figyelembe véve hogy a Bills felturbózott védőfala a Rams futójátékát gyakorlatilag eltüntette a pályáról, mindössze 52 yardot engedett a kaliforniaiaknak.

A Bills csodafegyvere az irányító Josh Allenen kívül Stefon Diggs lehet, aki Buffalo-játékosként eddigi két meccsén 19 elkapásból 195 yardot és egy TD-t jegyzett a Titans ellen, a nyitófordulóban pedig 122 yarddal és egy hatpontossal zárt.

A mérkőzés kommentátora Szarka András lesz, szakértőként Kovács Bálintot hallhatják a nézők.

Bő egy órával később kezdődik a Philadelphia Eagles és a Minnesota Vikings összecsapása, itt mindkét gárda győzelemmel kezdte a szezont. Az Eaglesben a Titanstől megszerzett elkapó, A.J. Brown karriercsúcsot jelentő 155 yarddal mutatkozott be új csapatában a Detroit Lions ellen, míg a Vikings meglepően simán győzte le csoportriválisát, a Green Bay Packerst. A Minnesotában is találunk elképesztő elkapó teljesítményt az első fordulóból, Justin Jefferson klubrekordot jelentő 158 yardnál járt félidőben a Packers ellen, végül 184 yarddal és két TD-vel zárt.

Kirk Cousins, a Vikings irányítója karrierje elején kifejezetten szerencsétlen volt a hétfő este rangadókkal, hiszen az első öt ilyen fellépését követően vesztesen hagyta el a pályát, de 2020-ban és 2021-ben már a Chicago Bears elleni ütközeteket után győzelmet ünnepelhetett.

A 2.30-kor kezdőd mérkőzés kommentátora Kun Zsolt lesz, szakértőként pedig Sziráki-Modla Botond lesz a segítségére.

Forrás:

Arena4

Fotó: nfl.com