A Miami Dolphins irányítója, Tua Tagovailoa igazi Super Bowl győztes vezetőedző gyilkos. Miután vasárnap 4-0-ra javított a Bill Belichick vezette Patriots ellen, Tagovailoa 7-1-re áll olyan vezetőedzők ellen, akik megnyerték a Super Bowlt.

Ebbe beletartozik két győzelem Jon Gruden Las Vegas Raiders-ével és egy Sean Payton New Orleans Saints-ével szemben, valamint egy vereség Andy Reid Kansas City Chiefs-ével szemben.

Az NFL Research szerint Tagovailoa 87,5%-os győzelmi aránya Super Bowl-győztes vezetőedzők ellen a legjobb az NFL történetében azon irányítók között, akik legalább hat mérkőzésen játszottak Super Bowl-győztes vezetőedzők ellen.

Tagovailoa és a Dolphins számára vasárnap következik a Baltimore Ravens és annak Super Bowl-győztes vezetőedzője, John Harbaugh elleni mérkőzés.

Egy irányító győzelem-vereség mérlege természetesen nagyban függ a csapattársaitól és nem kizárólag a saját teljesítményétől. És csak azért mert egy vezetőedző korábban nyert már Super Bowlt, ez nem jelenti azt, hogy Super Bowl-minőségű csapata volt, amikor Tagovailoa legyőzte őt. Tehát bár ez a statisztika nem feltétlenül bizonyít semmit Tagovailoa-ról mint irányítóról, de az biztos, hogy különösen sikeres olyan ezdők ellen akiknek már voltak nagy sikerei.

Fotó: nbcsports.com