Elérkeztünk első csapategység értékelőnkhöz az alapszakaszban. Megpróbálom tényleg röviden! Fontos, hogy mivel az osztályzat lehet kissé szubjektív, ti is adhattok le osztályzatot, ha nem értetek egyet! Ilyenkor a kettő átlaga (felfelé kerekítve) adja ki a végleges osztályzatot.

Mivel csupán három pontot kaptunk, kezdjük most a védelemmel!

DB: Nagyon aggódtunk a secondary-ért a holtszezonban. Most itt az első mérkőzésen alaposan ránk cáfoltak. Passz levédekezések, first downok megakadályozása, na és persze ott volt a mérkőzés egyik legszebb momentuma. Antoine Winfield Jr. interceptionje, ami nagyban járult hozzá a Cowboys offense megroppantásához. Osztályzat: 5.

LB: A linebacker sorért már korántsem aggódtunk, s ez be is bizonyosodott, hogy miért nem. Devin White-nak nagy meccse volt. Még passz levédekezés is állt a végén a neve mellett, de sokszor kóricált Prescott arca előtt, aminek 2 sack és negatív yardos szerelések lettek az eredményei. Lavonte David jó párja volt White-nak középen és Anthony Nelson és Shaq Barrett is zaklatta rendesen az ellenfél backfieldjét. Osztályzat: 5.

DL: A védőfalnál már voltak üresjáratok. Az első félidőben nehezen találták a futás blokkok hatástalanítását, de aztán a mérkőzés derekára felvették a ritmust. Innentől még egy kis nyomás gyakorlásra is futotta Vita Vea-tól. Minden esetre ez egy kicsit szürkére sikerült, így az osztályzat: 3.

QB: Hát igen! Tom Brady-nek nem ez volt élete meccse. Még csak nem is a jobbak közül való. De azért, ahogy az előző bejegyzésben is olvashattátok voltak gyönyörű megoldások. S hát újra csak igen! Még mindig megvan a karerő. S abban is biztos vagyok, hogy voltak az offense részéről a mérkőzésnek olyan pillanatai, amikor fejetlenség lehetett volna úrrá. De nem a 12-es csapatánál! Brady azonnal helyre rakta a többieket. Főleg a fallal kellett hangos szóváltásokba elegyednie. Osztályzat: 4.

WR: Itt sem számítottunk túl sok rosszra és ez így is lett. Julio Jones, Mike Evans hozta amit tud és Russell Gage is megmutatta, hogy akár Godwint is ki tudja váltani, ha kell. Julio Jones nem éppen az a méretű elkapó, akire end-around futást hívsz be. Rá kétszer is ment ilyen. Elkapóink ebbe is jól csatlakoztak be, egyedül Breshad Perrimannek nem ment ez a körbeszaladós műfaj. Az osztályzat azért: 5.

RB: Fornetti pogácsa! Ahogy egyikőtök írta. Elszenvedője Micah Parsons. Lenny most már nem csak Playoff Lenny. Nagy meccse volt ez. Egyedüli hiányérzetem a futóknál, hogy Rachaad White nem tudott élni a neki adott lehetőségekkel. Osztályzat: 4.

TE: Kyle Rudolph nem is lett nevezve. Így tight endjeink ismét nem sok vizet zavartak, ha passzt kellett elkapni. Egyedül a futás blokkoknál vették ki hasznosan részüket. Azt is leginkább Ko Kieft, akit fullbackként is használtak a mérkőzésen. Osztályzat: 3.

OL: Elérkeztünk a gyenge ponthoz, ami miatt akadozott az egész offense. A center Robert Hainsey, a rutinosnak tartott Shaq Mason, a kézsérülést szenvedő Donovan Smith, a helyére beálló Josh Wells mind-mind olyan súlyos hibákat csináltak, hogy Gisele Bündchen becsukta a szemét otthon Costa Rica-n. Már ha nézte férje mérkőzését, akire most kicsit durcás. Szóval Tom Brady-nek, ahogy azt már leírtam volt pörölnivalója védőivel. A középső futások sem mentek az első félidőben végig. Aztán ebben mutatkozott némi javulás. Ez egy jóindulatú osztályzat lesz: 2.

ST: Itt is féltünk. De a legnagyobb fegyvertény az volt, hogy a csapategység megállította Turpint. Négy sikeres, egy kimaradt mezőnygól kísérlet, három puntból kettő 20-on belülre. Egyedüli nagy hiányérzet lehet, hogy a saját visszahordásaink rendkívül erőtlenek voltak. Osztályzat: 4.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: en.as.com