A Kansas City Chiefs és a Los Angeles Chargers összecsaásával indul a második játékhét. Az összecsapáson igazi légipárbaj várható, ugyanis a két csapat élén az NFL történetének átlagosan legtöbbet passzoló irányítója áll.

Az NFL statisztikája szerint azok közül az irányítók közül, akiknek pályafutásuk során már legalább ezer passzkísérlete volt, a Kansas Cityt vezető Patrick Mahomes áll az élen meccsenkénti 302,4 yarddal, míg a Chargersben Justin Herbert 291,8 yardot passzol fellépésenként, amivel a második ebben a tekintetben.

A két klasszis az első játékhéten is odatette magát, az ARENA4 nézői is láthatták Mahomes briliáns teljesítményét az Arizona Cardinals ellen, a Super Bowl-győztes QB 360 yarddal és 5 TD-passzal járult hozzá csapata sikeréhez, amivel őt választották az AFC-ben a hét játékosának. Herbert a Las Vegas Raiders ellen 3 TD-passzal zárt, csapata pedig ugyancsak győzelemmel kezdett.

Az örökmérleg alapján a Chiefs az összecsapás esélyese, a párharc legutóbb 16 felvonásából ugyanis 13-at megnyert, ugyanakkor a Chargers az előző öt találkozóból hármat is behúzott, igaz, az egyik ezek közül egy olyan mérkőzés volt, amikor a Kansas City már biztos playoffrésztvevőként pihentette a kezdőit.

A 2.15-kor kezdődő találkozó kommentátora Kun Zsolt lesz, szakértőként Czirók Mártont hallhatják a nézők.

Forrás:

Arena4

Fotó: