Hajnalban megrendezték az első alapszakasz forduló utolsó összecsapását amelyen a Seattle Seahawks fogadta a Denver Broncos csapatát. A találkozón ugyan óriási favoritnak számított a Denver, amelyet az a Russell Wilson irányított, aki karrierje első tíz évét Seattle-ben töltötte, ahol a klub történetének eddigi egyetlen Super Bowlját nyerte. A 33 éves klasszist füttyszó fogadta a nézőtéren.

A mérkőzést nagy meglepetésre a hazai csapat nyerte, igaz, ebben oroszlánrészt vállalt Nathaniel Hackett, a Broncos új vezetőedzője, aki rosszabbnál rosszabb játékhívásokkal és edzői döntésekkel nehezítette csapata játékát.

Az összes közül a mérkőzést végét hozó döntés vitte el a prímet, a Broncos egypontos hátrányban támadott a győzelemért, 4&5 szituációba került az ellenfél területén, de ahelyett, hogy a pályán hagyta volna a támadókat, felküldte a speciális egységet egy NFL-rekordbeállítást jelentő 64(!) yardot jelentő mezőnygólra.

Csak, hogy képben legyünk, az NFL-ben 1991 óta 35-ször próbálkozhattak a rúgók 64 yardról, vagy messzebbről, ezek közül mindössze kettő volt sikeres, nem volt meglepetés, hogy Brandon McManus is hibázott.

A Broncos ezen kívül azt a “bravúrt” is megcsinálta, hogy két fumble-t vétett az ellenfél 1 yardosán, ilyenre legutóbb 1987-ben a Kansas City Chiefs volt képes. A denveriek egyébként háromszor jutott a Seahwaks 10 yardosán belülre, de egyik támadásból sem tudtak TD-t csinálni.

A hazaiaknál Wilson utódja, Geno Smith ugyan biztonsági játékot mutatott be, de azt kiválóan hozta, első 13 kísérlete sikeres volt, 1990 óta a nyitófordulóban ilyenre csak két irányító, Gardner Minshew (2019) és Jim Kelly (1990). volt képes.

A Broncos sorozatban a hatodik hétfő esti fellépésén szenvedett vereséget, ez holtversenyben a New York Giants együttesével a leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben.

Forrás:

Arena4

Fotó: usatoday.com