Az Indianapolis Colts csapatának a legjobb üzletét az jelentette az elmúlt években amikor eladta a 2018-as Draft harmadik választását. A New York Jets feljött a harmadik helyre és kiválasztotta Sam Darnold-ot a Colts pedig extra pickekkel gazdagodva a 6. helyen elvitte Quenton Nelson guardot.

Biztosan kijelenthető, hogy (posztfüggetlenül) Nelson az utóbbi évek legjobb választása volt. A támadófalember mind a 4 szezonjában bekerült a Pro Bowl keretbe, első három szezonjában az All-Pro első, tavaly a második keret tagja volt.

Idén az opciós ötödik évével játszott volna (13.75 millió dollár egy évre) de eljött számára a fizetésnap, vagy inkább mondjuk úgy, hogy bankot robbantott. Négyéves, 80 millió dolláros szerződést kötött a csapatával. Ebből 60 millió dollár számít garantált keresetnek.

Ezzel Nelson posztjának legjobban ereső játékosa lett. Az évi 20 millió dolláros átlaga ráadásul hatalmas ugrás guard poszton. Jobb oldalon Brandon Scherff volt a rekorder az évi 16.5 millió dollárjával, bal oldalon pedig Joel Bitonio keres a legtöbbet az évi 16 milliós átlagával.

Fotó: twitter.com