Az NFL 2022-es szezonja egy nagy összecsapással kezdődik: a Super Bowl-bajnok Rams a Bills-t fogadja – abban a stadionban, ahol februárban megnyerték a Super Bowl-t. Két bajnokesélyes csapat feszül egymásnak az utóbbi idők egyik legjobban várt NFL Kickoff-meccsén.

Matthew Stafford szeretné megismételni a tavalyi csodát, amit Sean McVay-el az első közös szezonjukban sikerült elérni, ami mindkettőjük első Super Bowl-győzelméhez vezetett.

És ezt a bravúrt próbálja megismételni a Bills az idei szezonban, ahol az egyik MVP esélyes, Josh Allen személyében a liga jelenlegi egyik legjobb irányítója szerepel.

A Rams 5-0-ra áll a McVay-éra szezonnyitó mérkőzésein (összesen 83 ponttal győzték le ellenfeleiket). McVay megpróbál az első edzővé válni aki Mike Shanahan után (1998) hatszor egymás után megnyerte a szezon első mérkőzését. A Bills 3-2-re áll a nyitómeccseken Sean McDermott irányítása alatt. Tavaly a Steelers elleni hazai vereség során 10 pontos félidei előnyt herdáltak el.

A Bills 2021-ben mind a pontszerzésben, mind védelemben az NFL élén állt. A Rams 2020-ban a pontszerzésben és a védelemben is vezette az NFL-t. A Super Bowl-korszakban ez az első első fordulós összecsapás azon csapatok között, amelyek az elmúlt két szezonban mindkétszer vezették az NFL-t a pontszerzésben és a teljes védekezésben.

Fotó: nfl.com