A szervezetnél eltöltött közel 40 év után, 23 év után jelenlegi pozíciójában, Ted Phillips pénteken bejelentette, hogy a 2022-es szezon befejezését követően visszavonul a Chicago Bears csapat elnöki és vezérigazgatói posztjáról.

“Igazán nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy 40 szezonon keresztül a Chicago Bearsnél dolgozhattam és alig várom, hogy a 2022-es szezon végéig vezethessem a csapatot. Nagyra értékelem a McCaskey család támogatását és az, hogy részt vehettem a Chicago Bears csodálatos növekedésének felügyeletében az évek során, egy valóra vált álom volt” – nyilatkozta Phillips a sajtóközleményben. “Minden nap igazi öröm volt, és az, hogy ennyi tehetséges és csodálatos emberrel vagyok körülvéve, több szempontból is gazdaggá tette a munkámat. Mindig kék és narancsszínű leszek, és örökké büszke leszek arra, hogy a Chicago Bears család tagja lehetek”.”

Phillips utódjának keresése jelenleg is zajlik, és a csapat szerint “a következő hónapokban” várható bejelentés a felvétellel kapcsolatban.

Phillips, aki korábban adószakértőként és könyvvizsgálóként dolgozott majd 1983-ban csatlakozott a Bearshez a csapat kontrollereként. Ezt követően 1993-ban a csapat operatív alelnökévé nevezték ki, 1999 óta pedig a Chicago vezérigazgatója és elnöke.

“Nehéz szavakba önteni, hogy Ted milyen sokat jelentett a Bearsnek és a családunknak. A bizalom, amelyet Virginia és Ed McCaskey helyezett belé azzal, hogy a Bears elnökévé és vezérigazgatójává nevezte ki, sokszorosan megtérült” – nyilatkozta George McCaskey, a Bears elnöke. “Ő a legjobb főnököm, aki valaha is volt, és amikor én lettem a főnöke, ő ezt is kegyesen kezelte, mint oly sok más helyzetet. Az egész ligában megérdemelten nagy tiszteletnek örvend a kollégái körében. Szerencsések vagyunk, hogy ilyen sokáig itt volt velünk.”

Fotó: