Ha azt gondoltad, hogy az előszezon segít megoldani a Raiders támadófalának néhány problémáját, akkor nagyot tévedtél. Nemcsak, hogy a fal nem játszott jól, de Brandon Parkert is elvesztették a szezonra tricepszsérülés miatt.

A 2022-es szezon előtt a Raiders támadósora a liga egyik legrosszabbjának tűnik papíron. És a szezon jelenlegi szakaszában nem biztos, hogy bármit is tudnak tenni, hogy ezt helyrehozzák.

Sam Monson, a Pro Football Focus munkatársa egy nemrég megjelent cikkében arról írt, hogy mi az az egy dolog, amit minden csapatról megtudtunk az előszezonban. A Raiders esetében ez az volt, hogy a támadósoruk még mindig probléma. Íme, mit mondott az egységről a szezon előtt:

“Alex Leatherwood elküldése egy évvel azután, hogy a 17. helyen választották ki, rávilágít a Raiders problémájára a támadóegységben. Leatherwood alig vagy egyáltalán nem tűnt jobbnak a második évébe lépve, de ezzel nem volt egyedül.

Senki, akit a kezdőbe szántak, nem szerzett átlagon felüli PFF-osztályzatot (a bal oldali tackle Kolton Miller nem játszott) az előszezonban és nincs igazi életképes csereopció a játékoskeretben. A Raiders az előszezonban ugyan nagy játékokat csinált, de az alapszakaszban a támadófal mindezt alááshatja.”

A jó hír va Raiders számára az, hogy a csapatok már korábban is túljutottak a rossz támadósorokon. Nézzünk csak a Cincinnati Bengals 2021-es szezonját. Ők csak néhány játékra voltak attól, hogy megnyerjék a Super Bowlt az egyik legrosszabb sorral, amit valaha láttunk.

Josh McDanielsnek kreatívnak kell lennie, hogy elrejtse a támadósor rengeteg hibáját és Derek Carrnak pedig félelmetesen kell játszania a zsebben. De félreértés ne essék, ez az egység finoman szólva sem jó az idei szezonra.

Fotó: silverandblackpride.com