A csapatoknak szerda este 10 óráig véglegesíteni kellett az 53 fős keretüket amivel nekivágnak az idei szezonnak. Az elküldések sohasem egyszerűek és idén volt több olyan döntés amin meglepődhettek a csapat szurkolói. Elsőként következzen az NFC déli csoport csapatainak legmeglepőbb elküldései.

Atlanta Falcons: TE Anthony Firkser

Az Atlanta négy tight endet tartott meg és Anthony Firkser valahogy kimaradt az 53 fős keretből. Az egykori Tennessee Titans játékos három szezont töltött a Falcons vezetőedzője, Arthur Smith mellett Tennessee-ben (2018-2020) és mind a négy NFL-szezonjában legalább 200 elkapott yardot jegyzett.

Firkser úgy tűnt, hogy Kyle Pitts mögött a második számú tight end helyére pályázik. Ehelyett a csapat megtartotta Parker Hesse-t, az újonc John FitzPatrick-et és a korábbi QB-ból lett TE-t, Feleipe Franks-et. A másik némileg meglepő kivágás az újonc OL Justin Shaffer volt, akit a csapat a hatodik körben választott ki a Georgiából.

Carolina Panthers: S Juston Burris

Burris a Carolinában eltöltött két szezonja alatt erős benyomást tett erre az edzői stábra, hiszen 2020 és 2021 között 23 mérkőzéséből 20-on kezdett. Ez a benyomás, úgy tűnik, megenyhült és a folyamat Xavier Woods szabadügynök szerződtetésével kezdődött.

De még akkor is ha Woods Jeremy Chinn mellett számít kezdőnek, Burris vélhetően a duó mögött kulcsfontosságú tartalék szerepkörre számított. Sajnos, ez nem így történt. A hetedik éves veterán végül a speciális egységben is bevethető Sam Franklin Jr. és Sean Chandler miatt szorult ki a keretből.

New Orleans Saints: Safety C.J. Gardner-Johnson

Ez valójában nem elküldés hanem trade miután a játékost elcserélték a Philadelphia Eagles csapatával. Gardner-Johnson elcserélése azonban nagy hatással volt az 53 fős keretre. A safety páros Justin Evans és Daniel Sorensen is bekerült a csapatba a távozását követően.

De ha szigorúan csak azokról a játékosokról beszélünk, akiket egyenesen elengedtek, akkor az én szavazatom a linebacker Eric Wilsonra esik. Rengeteg meccset játszott az első csapat védelmében, és úgy tűnt, hogy a sérült kezdő Pete Werner tartalékja lesz.

Tampa Bay Buccaneers: WR Tyler Johnson

A Bucsnak nyilvánvalóan volt egy kis gondja a wide receivereknél idén, de az a tény, hogy Johnson végül nem élte túl a keretszűkítést ami kissé váratlanul érte a játékosokat. Az előszezonban Ő vezette a Bucs statisztikáit mind az elkapások, mind az elkapott yardok tekintetében és egy erős edzőtábort koronázott meg ezzel a teljesítménnyel.

Még mindig csak 24 éves, és bár a két év alatt küzdött az elejtett labdákkal és az összhanggal de még mindig rengeteg lehetőség van benne. A két évvel ezelőtti ötödik körös játékos nem is maradt sokáig a piacon, már lecsapott rá a Houston Texans.

Fotó: bucsnaton.com, eagleswire.usatoday.com