Az egykori egyetemi lacrosse sztár, Jared Bernhardt még csak május óta wide receiver, de a nyáron már mutatott annyit, hogy bekerült az Atlanta Falcons végső 53 fős keretébe. A 180 centis sportoló számos ismertebb elkapót megelőzött, hogy a szezon előtt egy lenyűgöző előszezon után bekerüljön a Falcons játékoskeretébe.

“Megnézed a hátterét, megnézed a pedigréjét, megnézed ezeket a különböző dolgokat és aztán megkockáztatod őt” – mondta T.J. Yates, a wide receivers edzője a csapat hivatalos weboldalán keresztül. “Aztán bedobod őt az OTA-kra, és rendben van. Majd amint bekerültünk az edzőtáborba, egyszerűen csak szárnyalt.”

Bernhardt útja az NFL-be egyedülálló volt. A 24 éves sztár lacrosse játékos volt a Marylandben, 2021-ben hazavihette a Tewaaraton-díjat, mint az ország legjobb egyetemi játékosa. Bernhardt ezután a Ferris State-re költözött, hogy kipróbálja magát a futballban. Irányítóként játszott és a Bulldogs-t a Divízió II-es országos bajnoki címig vezette.

Az NFL-csapatok elkapóként/visszahordóként tekintettek Bernhardtra. Miután nem draftolták, a Falconsnál kötött ki.

“Onnan, ahonnan indult, rövid idő alatt ez igen figyelemre méltó” – mondta Yates. “Megvan az a képessége, hogy az edzői tanácsokat megfogadja és azonnal alkalmazza. Pontosan és azonnal azt csinálja, amit kérnek tőle”.

Bernhardt jó atléta és a lacrosse háttere lehetővé teszi számára, hogy kis helyen is sikeres legyen. A wideout nagyszerű kapcsolatot mutatott az újonc Desmond Ridderrel az előszezon során, és a Detroit Lions elleni első előszezon meccsen megszerezte a győztes touchdownt. Ezután a New York Jets ellen három elkapással 67 yarddal vezette a Falcons csapatát.

Fotó: mlive.com