Nagyon hamar bajba került a New Orleans Sanist idei szezonban szerződtetett védője. A hírek szerint Marcus Maye-t csütörtökön letartóztatták lőfegyverrel elkövetett súlyos testi sértés vádjával, a Jefferson Parish (Louisiana) börtön nyilvántartása szerint.

Maye-t a Jefferson Parish Correctional Centerben vették őrizetbe, majd később szabadon engedték, miután 30 000 dolláros óvadékot tett le.

A Saints safety-jét azonosították, mint annak a fekete terepjárónak a sofőrjét, amely egy augusztus 29-i incidensben vett részt, amelyben a vádak szerint lőfegyvert fogott egy másik járműre, amelyben több fiatalkorú nő ült.

A közúti dühöngéses incidens kivizsgálását követően Maye-t csütörtök reggel letartóztatták egy rendbeli lőfegyverrel elkövetett súlyos testi sértés miatt.

“Marcus hevesen tagadja a gépjárművel történt incidensből származó vádakat” – mondta Maye ügyvédje, Eric Hessler az NFL Network Insider Tom Pelissero által megszerzett nyilatkozatában – “és alig várja, hogy megvédje magát, amikor minden tény kiderül”.

A Saints vezetőedzője, Dennis Allen a riportereknek elmondta, hogy a csapat csütörtök reggel értesült Maye letartóztatásáról és még gyűjtik az információkat.

“Egyelőre nem igazán fogunk nyilatkozni erről amíg nem kapunk több információt” – tette hozzá Allen.

A 29 éves Maye ebben a holtszezonban írt alá a New Orleanshoz egy hároméves, 28,5 millió dolláros szerződést. A tervek szerint idén ő kezd majd a safety poszton Tyrann Mathieu-vel.

A New York Jets korábbi védője a Saints három előszezonbeli mérkőzésén 22 alkalommal játszott. Maye 5 szezont töltött New Yorkban, ahol 60 kezdőként 312 tacklet, 6 interceptiont, 3,5 sacket szerzett és 24 passzt védekezett le.

Fotó: nfl.com