Hetedik NFL-szezonjába lépve a cornerback Antonio Hamilton az edzőpályán végzett munkájával már kiérdemelte a kezdő helyet az Arizona Cardinals-nál, de egy konyhai baleset késlelteti az idei szezonbéli bemutatkozását.

Az NFL Network munkatársainak, Ian Rapoport-nak és Mike Garafolo-nak a jelentése szerint a Cardinals tartalék/PUP listára tette Hamilton-t miután otthonában főzés közben balesetet szenvedett. Garafolo hozzátette, hogy Hamilton csúnyán megégette a lábát, miután a forró olaj ráömlött a lábára.

Hamilton legalább a szezon első négy mérkőzését kihagyja mielőtt visszatérhetne. A cornerback a Twitteren keresztül tett közzé egy nyilatkozatot és egy fotót, mely szerint másodfokú égési sérüléseket szenvedett a “szörnyű baleset” után.

“Csalódást okoz neki. Kiérdemelte a kezdő szerepet.” – mondta Kliff Kingsbury, a Cardinals vezetőedzője.

Hamilton kiesésével a Cardinals valószínűleg Marco Wilsont vagy a nemrég megszerzett Trayvon Mullent lépteti elő kezdő szerepkörbe.

Hamilton második szezonját kezdi a Cardinalsnál, az előző idényben mind a 17 mérkőzésen pályára lépett, kétszer kezdőként. Ezt megelőzően Hamilton két-két szezont játszott a Raidersnél és a Giantsnél, majd egy szezont a Chiefsnél. Karrierje során 74 mérkőzésen lépett pályára, négyszer volt kezdő, 88 tacklet szerzett és 9 passzt védekezett le.

Fotó: azcardinals.com