Az alapszakasz kezdetének közeledtével egyre kevésbé valószínű, hogy a Baltimore Ravens és Lamar Jackson között létrejön a hosszabbítás. A Ravens vezetősége a szezon kezdetét tűzte ki végcélúl, hogy aláírják az irányító szerződését. Az irányító közösségi médiában nemrégiben tett megjegyzései arra utalnak, hogy a csapat milyen szerződést ajánlott – vagy inkább nem ajánlott neki eddig.

Egy Twitter-bejegyzésre reagálva, mely szerint a Ravens 250 millió dollár értékű, teljesen garantált hosszabbítást ajánlott Jacksonnak, a 25 éves játékos azt válaszolta, hogy “nem, nem tették”. A pletyka szintű szerződés feléptése összhangban lenne azzal a szerződéssel, amit Deshaun Watson-nak adott a Cleveland Browns.

A Browns Watson szerződés óta két mega-szerződést írtak alá a poszton: Kyler Murray hosszabbítása a Cardinalsnál (átlagosan évi 46,1 millió dollár), és tegnap Russell Wilson szerződése, ami vélhetően Denverben tartja őt karrierje hátralévő részében (49 millió dollár).

Ezek a hosszabbítások mindegyike jelentős garanciákat tartalmaz, bár messze elmaradnak attól a struktúrától, amiből Watson szerződése áll. Ennek eredményeképpen a Ravens kétségtelenül az utóbbi megállapodásra fog rámutatni. A teljesen garantált szerződés inkább kivétel semmint iránymutatás.

A Baltimore hajlandó volt olyan szerződést ajánlani Jackson-nak mint amilyet tavaly Josh Allen kapott a Buffalo Bills-től. Ez évente átlagosan 43 millió dollárt hozott volna Jackson-nak. A franchise tag hasonló költséggel járna, ha a csapat úgy dönt, hogy jövőre használja, bár ennek sokkal másabb következményei lennének a fizetési sapkában, mint egy azonos értékű hosszabbításnak.

Az, hogy a csapat meddig hajlandó elmenni a garanciák kérdésében – és az, hogy Jackson hogyan reagál ezekre a törekvésekre – központi kérdés lesz a kapcsolat további alakulása szempontjából.

Fotó: baltimoreravens.com