Blake Martinez egykor ígéretesnek tűnő pályafutása a New York Giantsnél tegnap véget ért, amikor a csapat két szezon után menesztette őt. A linebackert 2017-ben a legtöbb tacklet szerezte a ligában és most azért vágták ki, hogy a helyet csináljanak a támadófalember Tyre Phillips szerződtetésének.

Martinez 2020-ban csatlakozott a Giants-hez egy ígéretes szabadügynökként aki hároméves, 30 millió dolláros szerződést írt alá középső linebacker posztra. Martinez 2020-ban azt a stabil játékot nyújtotta, amit New York-ban elvártak tőle. 151 tacklet (kilenc negatív yardos), három sacket, két kierőszakolt fumblet, 1 interceptiont szerzett és 2 passzt védekezett el.

A linebacker tavaly vált problémássá miután a harmadik meccsen elszakadt a keresztszalag a térdében. Bár idén visszatért és játszott a Giants utolsó két előszezonbeli mérkőzésén, a tavalyi Atlanta elleni 17-14-es vereség lett Martinez utolsó tétmérkőzése a Giants mezében.

A menesztés kisebb meglepetés, de egyben a legújabb példa arra, hogy az új Giants-rezsim megszabadul a korábbi általános menedzser, Dave Gettleman által kötött szerződésektől aki a fizetési sapka szempontjából nehéz helyzetbe hozta csapatot. A Giants a nyáron James Bradberryt is kénytelen volt elengedni fizetési sapka problémák miatt.

Martinez elengedése azonban nem sokat segít New York helyzetén. A Giants kevesebb mint 200.000 dollárt spórol a linebacker elküldésével és 7,5 millió dollár halott összeg marad utána. Az Over The Cap információi alapján ezzel már 42 millió dollárra rúg a halott összeg értéke.

Fotó: nfl.com