Az Arizona Cardinals a 2019-es kiegészítő Draft ötötdik körében választotta ki Jalen Thompsont és a pick eddig nagyon kifizetődőnek bizonyul. A védővel tegnap hároméves, 40 millió dolláros hosszabbítást kötött a csapata.

A választás így gyümölcsözőnek bizonyult. Thompson a játékoskeret egyik legjobb fiatal védőjévé nőtte ki magát. Pénteken pedig a Cardinals gondoskodott arról, hogy Thompson a védekező egység része maradjon azzal, hogy a 2025-ös szezon végéig szóló szerződéshosszabbításról állapodott meg.

Az NFL Network értesülései szerint a szerződés 24,5 millió dollár garantált összegről és maximum 40 millió dollárról szól. Thompson idén újonc szerződésének utolsó évét játszotta volna le.

Thompson a legjobb szezonján van túl, mind a 17 meccsen játszott és 12 meccsen kezdett. Karriercsúcsot jelentő 121 tacklet szerzett, három interceptionnel és 4 passzt védekezett le.

“Megpróbálok idén Pro Bowlba kerülni” – mondta Thompson az edzőtáborban. “Tavaly úgy éreztem, hogy sikerült volna. Sajnos nem sikerült. De (a célom) a Pro Bowlba kerülés, a csapatom jobbá tétele, vezetőnek lenni, és eljutni a Super Bowlba”.

Thompson hosszabbításával egy újabb potenciális szabadügynök kerül ki az egyenletből a szezon után. A Cards már hosszabbítást adott a tackle D.J. Humphriesnak, aki szintén szerződésének utolsó évében járt.

Fotó: azcardinals.com