A csapatoknak ki kellett hirdetni az 53 fős keretüket amivel nekivágnak az idei szezonnak. Ugyan folyamatosan változik az összetétel, de nagy figyelem kíséri a rosterzárást, most pedig a Giants blog véleményemet olvashatjátok. Az előző bejegyzésben megpróbálták eltalálni az 53-as keretet, ebből 48 játékost sikerült. Láttunk már ennél pontatlanabb jóslatot is, de döntsétek el ti, hogy megveregethetem-e a saját vállam.

Kiválóan játszott Davis Webb az előszezonban, azonban a képessége alapján nem lenne helye az aktív keretben. Elővigyázatosságból, Tyrod Taylor sérülése miatt tippeltem be őt, de remélhetőleg sikerül bekerülnie a gyakorlócsapatba és nem csap le rá más franchise, különben új harmadik számú QB után kell néznünk. A futóknál azt vártam, hogy nem kerül az aktív keretbe az UDFA Jashaun Corbin. Jól játszott, de nem volt annyira kiemelkedő, hogy más csapat lenyúlja.

Az elkapóknál egy kérdés volt, mégpedig az, hogy mi lesz Darius Slaytonnal. Elképzelhető még egy trade, így nem biztos, hogy az első héten is velünk lesz. Összességében jó döntés, hogy nem raktuk ki. Jó benyomást tett az edzői stábra Tanner Hudson, így őt és nem Austin Allent visszük az 53-as keretbe. Azért ő sem érezheti magát biztonságban, el tudom képzelni, hogy ide igazolunk valakit.

A támadófaltól azt kaptam amit vártam, de itt is lehet még változás, hiszen reális esély van Shane Lemieux IR-re kerülésére. Ugyan jól játszottak a cseréink az ellenfelek második és harmadik sorai ellen, de a Jets elleni mérkőzésen kaptunk egy kisebb ízelítőt azzal kapcsolatban, hogy milyen károkat tudna okozni néhány sérülés egy klasszis D line ellen.

A belső falembereket eltaláltam, igaz a mélység nem túl erős, szóval érdemes lesz figyelni a kirakott defensive tackle-ket. A pass rusherek között sajnálom Quincy Roche-t, aki nem volt olyan meggyőző, mint a tavalyi alapszakasz során, de azért bemutatott egy-egy szép játékot és sajnos elképzelhető, hogy egy másik csapat el tudja őt képzelni az aktív keretében. Nagy meglepetést keltett Tomon Fox megtartása, aki egyedüli draftolatlanként csípte meg az 53-at, de ne lepődjünk meg, ha rövid időn belül a PS tagja lesz. A linebackereknél sokat ért Carter Coughlin és Cam Brown special teamben betöltött szerepe.

A secondary-nél tele lehet a gatyánk és szinte biztosan lesz legalább egy érkezőnk. A cornerback sorba várnék egy tapasztalt játékost, a safety-k pedig annak ellenére is hárman maradtak, hogy az újonc Dane Belton nem tudott pályára lépni az előszezonban. Úgy néz ki több jelölt is akad, kérdés kit sikerül leakasztani.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: stripehype.com