A hírek szerint már el is dőlt a Carolina Panthers irányító versenye Baker Mayfield javára. Az első előszezon mérkőzésen az idei offseasonban megszerzett Mayfield kezdett és a hírek szerint ugyanez lesz a helyzet az első alapszakasz mérkőzésen is.

Mayfield a tavaly megszerzett Sam Darnold-al van, vagyis a mai hírek szerint volt, versenyben a kezdőposztért. Amenniyben tényleg Mayfield nyeri a párharcot akkor felmerül Darnold jövőjének kérdése. Ezután nem kell a rosteren tartani.

Anyagilag is érdemes Mayfield mellett dönteniük. A trade részletei miatt a Panthers csak 5 millió dollárt fizet az irányítónak idén. 10.5 millió dollárt pedig a Cleveland Browns áll. Darnold esetében viszont igen nagy fizetési sapkában elfoglalt helyről beszélünk.

Darnold idén az 5. éves opcióval játszik és így 18.858 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Elküldés esetén csak 273 ezer dollárt spórolna a csapat így ez nem éri meg. Trade esetén azonban a teljes összeg felszabadul. Másfelől viszont nem lesz olyan csapat amelyik bevállalja Darnold teljes fizetését.

Fotó: kxan.com