Eljött a fizetésnap Derwin James számára is és nem is akármilyen szerződést kapott a safety. A Los Angeles Chargers védője az új szerződésével posztjának legjobban fizetett játékosa lett. A védő újabb 4 évre kötelezte el magát a csapatához.

James 76.4 millió dollárért írt alá négy évre. 42 millió dollár a garantált kereset és 29 millió dollárt fog kapni az első évében. Az éves átlaga 19.1 millió dollár amivel megelőzte a korábbi listavezető Minkah Fitzpatrick-et. A Pittsburgh Steelers safetyje évente átlagosan 18.247 millió dollár visz haza.

James-t a 2018-as Draft 17. helyén választotta ki a Chargers. Pályafutása során kétszer került be az All-Pro első és a Pro Bowl keretbe. 257 tacklet, 5.5 sacket, 5 interceptiont, 3 kierőszakolt fumblet szerzett és 19 passzt védekezett le.

Idén az ötödik éves opciójóval játszott volna (9.052 millió dollárt keresett volna) de nem akart részt venni a csapat edzésein amíg meg nem kapja az új szerződését. Ő is a D.K. Metcalf, Deebo Samuel, Diontae Johnson példát követte.

Fotó: thescore.com