Megkezdődött a New York Giants számára az előszezon, az első hét nyitómeccsén egy utolsó másodperces győzelemmel sikerült kezdeni a New England Patriots otthonában. Az eredmény másodlagos, lássuk az egyéni teljesítményeket.

Mindhárom irányítónk lehetőséget kapott, akikről semmi újdonságot nem lehet leírni. Továbbra is el tudja juttatni a célpontjaihoz a labdát Daniel Jones, de bármikor benne van a játékában egy hiba és túl sok ütést kap. Látszott Tyrod Taylor rutinja és higgadtsága, lényegesen jobb játékosnak tűnik Mike Glennonnál. Davis Webb továbbra is borzasztó. A támadófal átlagos teljesítményt nyújtott és ugyan érezni lehetett időnként a tudatos munkát, de látszik, hogy messze még a cél.

Nincs ebben semmi meglepetés, kb. erre számíthattunk. A kezdőink is pályára léptek, akik közül Evan Nealt kísérte a legnagyobb figyelem. Javítani kell a lábmunkáján, ugyanakkor a hiányosságai orvosolhatónak tűnnek és szerintem hétről hétre fejlődni fog. Több befektetett munkára lesz szükség Josh Ezeudutól, aki a mutatott játéka alapján jelenleg messze van a kezdőcsapattól. Óriási javulás kell az elkapások terén, hiszen egy rakat dropot láthattunk. Különösen fájó volt Kenny Golladay hibája, aki az end zone közelében hiúsított meg egy touchdownt.

Collin Johnson mutatványa majdnem interceptiont ért, de szerencsére résen volt Richie James, aki a mérkőzés egyik legbravúrosabb jelenetét mutatta be, néhány játékkal később pedig egy gyönyörű route után szerzett TD-t. Hiába volt a teljes mérkőzés alatt elérhető a magas elkapónk, egy fumble-t is láthattunk tőle, ez pedig negatívan befolyásolhatja a megítélését. A futójátékkal elégedettebb voltam, ráadásul az elkapókat is sikerült bevonni. Szerintem Antonio Williams volt a legmeggyőzőbb, aki a harmadik számú RB lenne nálam még úgy is, hogy nem annyira borzasztó Gary Brightwell, mint azt vártam. A tavalyi évhez hasonlóan ismét láttunk egy szép futást Sandro Platzgummertől, aki közönségkedvenc lett a social mediában.

Áttérve a védelemre fájó volt, hogy elmaradtak a sackek, a legtöbb pass rusherünkkel nem lehettünk igazán elégedettek, nagyon várom vissza Azeez Ojularit. Elerson Smith villant egyet, aki az end zone-ban kényszerítette a játékszer elhajítására Bailey Zappe-t, de a zebrák nem ítélték meg a jogosnak tűnő intentional groundingot. Az off-ball linebackereinkkel kapcsolatban sokkal bizakodóbbak lehetünk, hiszen abszolút komfortosan mozgott Darrian Beavers és Micah McFadden is, mindketten jól olvasták a játékot és ha megtartják ezt a szintet, akkor az alapszakaszban is szignifikáns játékidőhöz juthatnak. A mérkőzés egyetlen interceptionje Austin Calitro nevéhez fűződik, aki később egy felesleges facemask büntetéssel vétette észre magát.

A cornerback sor csúfosan nézett ki. Nagyon lassan mozgott Aaron Robinson, többször megverték az útvonal elején és a gyors WR-ek ellen nem fog tudni javítani. Két büntetést is összehozott, igaz a tauntingért inkább a hülye szabályokat okolom… Sajnos nem győzött meg arról, hogy nyugodt szívvel a kezdőbe állítható. A cserék ellen sem kellett túlzott kreativitás, rendre megették a back shoulder passzokat, szinte végig csak forgolódott a Darren Evans-Zyon Gilbert páros.

Graham Gano és Jamie Gillan hozta az elvártat, de így sem lehettünk teljesen elégedettek a special teammel. Borzasztó gyenge volt a punt coverage, több elhibázott szerelést mutattak be, amelyekből fájó yardokat szerzett a Patriots.

Sajnos nem úsztuk meg sérülések nélkül, Shane Lemieux, Jamil Douglas és Cor’Dale Flott is kiesett.

Összességében azt kaptuk amit várhattunk, nem az első előszezon mérkőzés fog dönteni a szezon sorsáról. Szinte mindegyik kezdőnk lehetőséget kapott, akik belerázódhattak a játékba, de ez az összecsapás inkább az újoncok bemutatkozásáról és a cserékről szólt. Látszik az edzői stáb munkája, ugyanakkor túl sok egyéni hibát tapasztaltunk, hiszen két szép futást is visszafújtak holding miatt, a dropokban ott volt az INT veszély, a secondary-t pedig többször is megbüntették.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu