Ezekiel Elliott igen nagy reményekkel érkezett az NFL-be és nem véletlenül került kiválasztásra a negyedik helyen. Az első szezonjában egyből Pro Bowl kerettag lett és bekerült az All-Pro első csapatába is. Azonban eddig ez volt pályafutása legjobb szezonja.

Az újonc teljesítményét csak a 2018-as szezonban tudta megközelíteni és a rá következő offseasonban ötéves 90 millió dolláro szerződést kapott. Ezt követően kétszer is átlépte az 1.000 yardos határt de a fizetési sapkában elfoglalt helye alapján még jobb teljesítményt válnak el tőle.

Tartaléka Tony Pollard ráadásul évről évre egyre jobban teljesít így a pletykák szerint veszélybe került Elliott jövője. Ha nem hoz ismét egy kiemelkedő szezont akkor könnyen elképzelhető, hogy a fizetése miatt távoznia kell a szezon után.

A “sima” elküldés nem lenne olcsó mert csak 4.8 millió dollárt szabadítanának fel de az utolsó két szezonban már 32 millió dollárt spórlnának összesen. Ha pedig sikerül trade partnert találniuk akkor még több helyet tudnak képezni így hihető, hogy az idei szezonon múlik a jövője.

Fotó: sportingnews.com