A New England Patriots a kétezres évek meghatározó csapata volt de Tom Brady távozása után alaposan meggyengült a csapat. Tavaly már playoff résztvevők voltak de még hosszú út áll előttük, hogy újra a liga egyik meghatározó csapatává váljanak.

OFFENSEPLAYERDEFENSEPLAYER
QBMac JonesDEDeatrich Wise Jr.
RBDamien HarrisDTChristian Barmore
WRKendrick BourneDELawrence Guy
WRJakobi MeyersOLBMatthew Judon
WRNelson AgholorLBJa’Whaun Bentley
TEHunter HenryOLBJosh Uche
LTIsaiah WynnCBJalen Mills
LGMike OnwenuCBJonathan Jones
CDavid AndrewsSDevin McCourty
RGCole StrangeSKyle Dugger
RTTrent BrownSAdrian Phillips

Mac Jones tavaly nagyon jó újonc szezont mutatott és bebizonyította, hogy akár hosszútávon is építeni lehet rá. Sokan a generációjának Philip Rivers-ét látják benne és idén már azt várják tőle, hogy Top 10-es irányító legyen.

A running back sorban nincs igazán kiemelkedő játékos, mondhatni, hogy 4 hasonló képességű játékosuk van. Közülük Damien Harris vezet a versenyben de igazából bárki kezdő lehet egy-egy mérkőzésen. Pozitív viszont, hogy sokkal jobban állnak mint ahogyan két évvel ezelőtt álltak.

Az elkapósorban sincs igazi elsőszámú célpont. A Jakobi Meyers, Kendrick Bourne, Nelson Agholor, DeVante Parker négyes közül igazából bárki betöltheti majd az elsőszámú elkapó posztját. Jelenleg talán Myers és Bourne vezet mert Ők tavaly már jó összhangot építettek ki Jones-al.

Running back és elkapó poszton inkább sokoldalú és nem kiemelkedő játékosaik vannak. Egyik sem érdemli meg, hogy a padot koptassa de egyikük sem kiemelkedő tehetség. Tigh end poszton kicsit jobb a helyzet, a poszton Hunter Henry és Jonnu Smith bevethető. A tavalyi piac két nagy fogása volt de utóbbi igen rossz bemutatkozó szezon van túl.

A Patriots támadósora viszont elég szilárdnak tűnik. Az egység ugyan tavaly alulteljesített de Trent Brown csak 9 mérkőzésen tudott pályára lépni. Az elsőkörös választottjukat, Cole Strange-t a jobb oldali guard posztján a kezdőbe várják.

A csapat védelme nagyszerű volt a 2018-as alapszakaszban és a rájátszásban de azóta nagyon leromlott. Papíron kimondható, hogy a legutóbbi évtizedet vizsgálva az idei lesz a leggyengébb Pats védelem amelyik kezdő lesz az első játékhéten.

Christian Barmore évek óta a Pats legjobb választottja volt de egymaga kevés lesz, a linebackerek segítségére nagy szükség lesz. Josh Uche segítheti majd ki. Matt Judon tavaly nagy fogás volt de a szezon végére igencsak elhalványult.

A pass rushnak pedig kiemelkedő szerepe lesz a védelemben. Ha Ők jól teljesítenek azzal tehermentesíteni tudják a védelmet miután a linebackereik nem igazán gyorsak. Safety poszton nagyon rendben vannak de a cornerback sor még komoly fejfájást okozhat.

Fotó: musketfire.com, boston.com