Kiválogattunk nektek hat olyan játékost, akinek az idei szezon nagy vízválasztó lehet. Szerződésük utolsó évébe lépnek és saját érdekükben kell nagyot villantaniuk, vagy a nagy pénz reményében egy új kontraktussal jelenlegi csapatuknál, vagy azért, hogy a 2023-as szezonban is komoly szerepük legyen valamely keretben. Szeretjük azt hinni, többnyire alap nélkül, hogy a „contract year” extra motiváció lehet egy-egy játékosnál, ami a pályán manifesztálódik, nézzük is, kikre gondoltunk.

Leighton Vander Esch-t a 2018-as Draft első körében választotta ki a Dallas Cowboys és nagyon jól kezdődött a pályafutása. Újoncként bekerült az All-Pro második keretébe és a Pro Bowl keretbe de a második évében nagyon megtorpant. Újonc szerződése márciusban járt le és csak egyéves szerződéssel vitték vissza a csapathoz.

A fiatal linebacker nyert még egy évet magának, most azonban mindent fel kell tennie egy lapra. A Jaylon Smith – LVE duó sokkal nagyobb potenciállal kecsegtetett, mint amit végül kaptunk belőlük. Vander Eschen talán kisebb most a teher Micah Parsons mellett, de ez az utolsó esélye, hogy megmutassa, érdemes őt Amerika csapatában tartani.

Pofátlanul olcsó szerződésen maradt (2 millió dollár a szezonra), de ha továbbra is egészséges tud maradni, szinte biztos, hogy számára is előnyős, hosszú távú szerződést kap. Valahol.

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: dallascowboys.com