Az Atlanta Falcons irányítósora alapos változáson ment keresztül az idei offseasonban. Elcserélték Matt Ryan-t aki az elmúlt 14 szezonban a franchise kezdőirányítója volt. A piacról szerződtették Marcus Mariota-t és a Drafton kiválasztották a Cincinnati irányítóját Desmond Ridder-t.

Így az irányítósorban csak Feleipe Franks az egyetlen aki tavaly is a csapat játékosa volt. A tavalyi draftolatlan irányítónak eddig csak egyetlen passzkísérlete volt és az is interception lett. Emellett 3 futása volt 6 yardért.

A csapat vezetőedzője Arthur Smith az egyik nyilatkozatában kitért a tartalékirányítójára is és elmondása szerint egy hibrid szerepet szánnak majd neki. Jelenleg ugyan hivatalosan még irányítónak számít de nem kizárt, hogy tight end lesz belőle.

A csapat támadó koordinátora, Dave Ragone elmondta, hogy Franks az irányítók közé tartozik és irányítóként gyakorol de emellett tight end poszton is dolgozik. Sőt mi több jelenleg többet edz tight endként mint irányítóként.

Első ránézésre Franks helyzete hasonlít Taysom Hill helyzetére. A New Orleans Saints irányítója több alkalommal is lehetőséget kapott irányítóként de Jameis Winston újraszerződtetése után biztosan nem az eredeti posztjának számítanak rá.

Franks-nek azonban a célpontok közé sem lesz egyszerű bekerülnie. Kyle Pitts kezdő helye tight endként megkérdőjelezhetetlen és az offseasonban szerződtették Anthony Firkser-t is a posztra. Elkapó posztra pedig egy cserével megszerezték Bryan Edwards-t és a Draft 8. helyén kiválasztották Drake London-t.

Fotó: atlantafalcons.com, bloggingdirthy.com