Az offseason korábbi szakaszában több alkalommal is felmerült, hogy Robert Quinn elhagyhatja a Chicago Bears csapatát. Akkor a legtöbb hír cseréről szólt de nem kizárt, hogy mostanra változott a helyzet és inkább a játékos szeretné elhagyni a csapatát.

A 12. profi szezonját kezdő puss rusher ugyanis az nfl.com szakértőjének, Ian Rapoport-nak az információi szerint nem fog megjelenni a csapat mini edzőtáborában. A harmadik szezonját kezdi a Bearsnél de a jelek szerint nem biztos, hogy meg is fogja kezdeni.

A Bears védelme az idei offseasonban jelentős átalakuláson ment keresztül. Elcserélték Khalil Mack defensive endet és elküldték Danny Trevathan linebackert, Eddie Goldman defensive tacklet és Akiem Hicks pedig a Buccaneers-hez távozott. A távozók listája valószínűleg nem tetszik Quinn-nek.

Mikor a Bears vezetősége két éve megszerezte Quinn-t ötéves, 70 millió dolláros szerződést kötöttek vele. A védő eddig meghálálta a bizalmat, tavaly 18.5 sacket szerzett amivel megdöntötte a csapat sack rekordját. Emellett bekerült az All-Pro második keretébe és a Pro Bowl keretbe is.

Ha nem akar visszatérni még az elküldésre sem fizetne rá a csapata, a hátralevő három szezon mindegyikében 4.2 millió dollár halott összeg maradna csak utána és összesen 29.9 millió dollár szabadulna fel.

Fotó: ontasportsnet.com