A Jacksonville Jaguars az idei offseasonban nem spórolt a rendelkezésére álló pénzzel és igen sok pénzt adott a megszerzett szabadügynökeinek. A pénzeket viszont igen kérdésesen költötték el ami rendesen visszaüthet a jövőben.

Az egyik ilyen megkérdőjelezhető szerződtetésük az elkapó Zay Jones volt. A jelenleg 27 éves elkapót a Buffalo Bills csapata draftolta a 2017-es Draft második körében. A bizalmat megkapta, az első két szezonban viszonylag sok labda ment felé de a harmadik szezonjában elcserélték a Raiders-el.

Az utolsó két és fél szezonban a Raiders játékosa volt. Legjobb szezonjában (a 2.szezonja volt) 652 elkapott yardot és 7 elkapott tocuhdownt szerzett. Ötéves pályafutása alatt 1.884 elkapott yardnál és 11 elkapott touchdownnál tart.

Ennek ellenére hároméves, 24 millió dolláros szerződést kötött vele a Jaguars ami ugyan nem kiemelkedő de azért meglepőnek mondható. Főleg úgy, hogy Christian Kirk és Marvin Jones mögött csak a csapat harmadik szám elkapójának számít.

A szerződését természetesen úgy építették fel, hogy idén viszonylag kevés, 4.33 millió dollárt foglaljon csak el a fizetési sapkából majd az utolsó két évben 9.83 millió dollárt vigyen el. Emellett pár rossz mérkőzés után simán lecserélhetik a Jamal Agnew, Laquon Treadwell, Laviska Shenault Jr. hármas valamelyikére. Ha ez megtörténik akkor is csak az utolsó szezonja tudják elküldeni a halott összeg miatt.

Fotó: jaguars.com