Izgalmas holtszezon előtt állunk. Még csak most kezdődött meg a rájátszás, de már több csapat van edző és GM nélkül, és a játékoskeringő még előttünk áll. Vajon kik okozhatnak meglepetést?

Egy gyenge szabadügynök piac vár azokra a csapatokra, akik irányítót keresnek. Talán nem merészség kijelenti, hogy Ryan Fitzpatrick, Andy Dalton vagy Marcus Mariota nem jelent megoldást a franchise QB szerepére.

A draft sem kecsegtet a legerősebb irányító évfolyammal. Ez persze nem jelenti, hogy ne lenne köztük használható irányító, de messze nincsen kiemelkedő, NFL biztos irányító. Természetesen továbbra is lehet QB-t találni, akibe érdemes lehet invesztálni egy csapatnak, de csak a megfelelő értéken. A legtöbb újonc QB igazi Bumm or Bust picknek ígérkezik, így feltradelni értük nem feltétlen lesz megtérülő befektetés.6

Így marad a csapatok számára a játékoscsere lehetősége. Mint minden évben, most is fel fog röppenni Russell WilsonAaron Rodgers vagy Deshaun Watson neve. Ennek azért is lehet alapja, mert több versenyképes csapat is irányító nélkül maradhat (Steelers, Washington, Broncos, Colts, Saints). Kik lehetnék még célpontok?

Carson Wentz

Egy elveszített első kör, és fellángolások. Így jellemezhető Wentz és a Colts első éve. Wentz sokkal jobb teljesítményt nyújtott az utolsó Eagles-ös évéhez képest. 1-4 után kezdett el ébredezni a Colts, és egészen az utolsó hétig versenyben volt a csapat a rájátszásért, azonban hiába volt a saját kezükben a sorsuk, nem tudták két vállra fektetni a gyenge Jaguarst. A franchise Ballard vezetése mellett eddig nagyon hidegfejű és következetes volt. Bár nem varrható a kiesés kizárólag Wentz nyakába, sokan ennél jobb teljesítményre számítottak tőle. Egyetlen ok, amiért a listán szerepel, mert az év végén dead money nélkül válhatnak el a felek. A gond, hogy nincsen 2022-ben első köre a Colts-nak, nagyon nehéz dolog így cserét kezdeményezni. Lehetőség a csapat számára a draft, ahol Colts a 2. körben is szerezhet egy irányítót (Strong, Willis, Ridder), azzal a magabiztossággal, hogy Wentz is még a csapatban maradhat. 

Távozás esélye: 25%

Forrás:

FumbleForum

fumbleforum.hu

Fotó: nj.com