Josh Allen vezetésével nagyon simán továbbjutott a Buffalo Bills ma hajnalban. A New England Patriots ellen 47-17-re nyertek és a győzelemben nagy szerepe volt az irányítójuknak aki franchise szinten is kiemelkedően teljesít.

Allen 308 yardot és 5 touchdown passzolt a mérkőzésen. Ezzel Patrick Mahomes, Kurt Warner, Peyton Manning, Steve Young, Joe Montana és Daryle Lamonica után a hetedik irányító lett aki egy playoff mérkőzésen minimum 5 TD-t passzolt.

Az irányító a pályafutása során második alkalommal lépte át egy playoff mérkőzésen a 300 yardot. Bills játékosként Jim Kelly rendelkezik a legtöbb, szám szerint 3 ilyen mérkőzéssel. Emellett megdöntötte Kelly és Frank Reich rekordját, korábban Bills irányítótól 4 touchdown volt a legtöbb egy playoff mérkőzésen.

A hajnali a negyedik olyan mérkőzése volt a playoffban amikor 250 yardnál többet passzolt és 50 yardnál többet futott. Ez a legtöbb a Super Bowl érában. Allen megdöntötte Reich franchise TD rekordját, egy Bills irányító korábban legfeljebb 7 touchdownt passzolt a playoffban.

Fotó: wkbw.com