A hajnali playoff mérkőzés nem hozott sok izgalmat miután a Buffalo Bills olyan játékot mutatott, hogy nem maradt sokáig kérdéses melyik csapat fog tovább jutni. Az első félidőben szinte eldőltek a lényegi kérdések miután 27-3-as Bills vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

A második félidőben a Bills további 20 pontot tett fel a táblára amire a Pariots csak 14 ponttal tudott válaszolni. Végül 47-17-re nyerték a mérkőzést és jutottak tovább a playoff második fordulójába.

Mac Jones újoncként szerepelhetett a playoffban és meg is látszódtak rajta az újonc hibák. A találkozót 232 passzolt yarddal, 2 touchdownal és 2 eladott labdával zárta. A Bills-t irányítója, Josh Allen viszont szinte hibátlan játékot mutatott, 308 yarddal és 5 toucbhdownal zárt. 21 sikeres átadása volt és csak 4 passzával nem talált célpontot.

Bill Belichick védelmei nem szoktak ilyen sok pontot engedni és a Patriots emberemlékezet óta nem adott ennyi pontot az ellenfeleknek. Playoffban 47 pontot utoljára 1963-ban kapott (akkor 51-et) a franchise amikor még Boston Patriots-nak hívták a csapatot.

A másik oldalon a Bills pedig franchise szinten is nagy mérkőzést játszott. A 47 pont a franchise történetének második legmagasabb pontszáma a playoffban. A rekordnak 51 pont számít amit az 1990-es AFC döntőben szereztek.

A második félidőben sem engedtek ki:

Fotó és videó: twitter.com, theathletic.com