A Cincinnati Bengals-nak a Las Vegas Raiders ellen sikerült megtörni a 31 éve tartó playoff győzelem nélküli sorozatát. 26-19-re nyertek a Fosztogatók ellen ami az első sikerük 1991 január 6-a óta amikor a Houston Oilers csapatát győzték le 41-14-re.

A Bengals-nál elsődlegesen a passzjátékra helyzetek hangsúlyt és a playoffban debütáló másodéves irányítójuk nem is vallott szégyent. 244 yardot és 2 touchdownt passzolt. A futójáték nem volt túlságosan sikeres, kezdő futójuk Joe Nixon csak 48 yardot szerzett a földön, futásonként csak 2.8 yardot tudott szerezni.

Joe Burrow 2018 óta az első, második szezonját taposó irányító aki playoff mérkőzést tudott nyerni. Az utolsó ilyen játékos Patrick Mahomes volt.

Derek Carr is most debütált a playoffban és igen sok lehetőséget kapott ugyanis 54 alkalommal passzolhatott. Ehhez képest csak 29 átadása volt sikeres, 310 yardot, 1 touchdownt passzolt és a mérkőzést eldöntő játékban eladta a labdát.

A kickerek szempontjából playoff rekordot hozott a találkozó. Ez volt a liga első mérkőzése amelyen mindkét csapat kickere minimum 4 mezőnygólt érétkesített. Ráadásul Daniel Carlson és Evan McPherson egyetlen alkalommal sem hibázott.

A Bengals rossz sorozata megszakadt de a Raiders rossz playoff sorozata tovább folytatódik. Utoljára 2002-ben nyertek playoff mérkőzést és a 19 éves sorozat a jelenlegi harmadik leghosszabb aktív sorozat az NFL-ben.

A mérkőzés lezáró játék:

Fotó és videó: twitter.com