Este kezdődik az idei playoff sorozat és a 14 csapatos mezőnyből 4 olyan csapat van amelyik még egyszer sem hódította el a Super Bowl trófeát. A Buffalo Bills, a Cincinnati Bengals, az Arizona Cardinals éa a Tennessee Titans csapata még egyszer sem nyerte meg a nagydöntőt.

A Buffalo Bills a Super Bowl-ok történetének egyik legnagyobb vesztese. A 90-es évek elején egymás utáni 4 szezonban is Super Bowl-t játszottak de a Jim Kelly fémjelezte csapat mindegyik alkalommal vereséget szenvedett.

A Bengals csapata számára az első mérkőzés nagy feladat lesz, hogy mérkőzést nyerjenek ugyanis az utolsó 7 alkalommal amikor playoff résztvevők voltak rögtön az első mérkőzésükön vereséget szenvedtek. Super Bowl mérkőzést kétszer, 1982-ben és 1989-ben játszottak.

Az Arizona Cardinals az alapszakasz elején a leghosszabb győzelmi sorozattal büszkélkedhetett de a szezon végre kicsit leeresztettek. Ráadásul az NFC mezőnyében igen nehéz dolguk lesz. Super Bowl-t eddig egyszer, 2009 februárjában játszottak.

A Tennessee Titans az utóbbi években szinte stabil playoff csapattá vált de az AFC playoff sem lesz sétagalopp. Eddig egyetlen alkalommal játszottak a Super Bowl-on 2000 februárjában de akkor vereséget szenvedetek a Rams-től.

Fotó: twitter.com