Az NFC-ben nagy harc volt az első helyért és minden jel szerint az alapszakasz legértékesebb játékosa is a konferencia két első helyezettje közül majd ki. Természetesen Aaron Rodgers-ről és Tom Brady-ről van szó.

Szinte csak annyi kérdés maradt, hogy Rodgers van Brady gyűjti be pályafutása negyedik MVP címét. Öt hete még nyitott volt a verseny és akkor sokan úgy vélekedtek, hogy az NFC első első helyét begyűjtő csapat irányítója fogja megkapni a díjat. Azóta viszont egyértelműen kétesélyessé változott a helyzet.

Aaron Rodgers 366 sikeres passzból 4.115 yardot, 37 touchdown passzolt és csak 4 interceptiont dobott. Passzainak 68.9%-a volt sikeres, 111.9-es irányítómutatóval zárt és 13 mérkőzést nyert meg 3 vereség mellett (1 találkozót ki kellett hagynia a Covid miatt).

Tom Brady 485 sikeres passzból 5.316 yardot, 43 touchdownt passzolt 12 interception mellett. 67.5%-os pontossággal passzolt és 102.1-es irányítómutatóval zárt. 13 győzelem és 4 vereség a csapatával.

A két irányító közül Brady termelte a több yardot és touchdownt de jóval több alkalommal passzolt. Rodgers viszont pontosabb volt és sokkal jobban vigyázott a labdára ami az irányítómutatóban is megmutatkozik. Szoros pontozás várható de ahogyan a Chicago-i voksoló már elárulta van akinél nem csak a pályán mutatott teljesítmény számít a szavazáskor.

Fotó: nfl.com, clutchpoints.com