Az Indianapolis Colts az offseasonban szerezte meg Carson Wentz-t és az üzlet részletei miatt nem rendelkeznek elsőkörös választással az idei Drafton. Emellett nyerő helyzetből sikerült lemaradniuk a playoffról így értékes picket kell átadniuk a Philadelphia Eagles-nek.

A napokban megkérdezték a csapat general managerét, Chris Ballard-ot Wentz jövőjéről de erre nem akart kitérni a vezető. Csak annyit mondott, hogy abban a pillanatban úgy érzeték ez a megfelelő döntés de most nem akarja kommentálni a jövőt érintő kérdéseket.

A jövőt illetően pedig sok kérdés van! Wentz szerződéséből még három év hátravan, 28.2, 26.1 és 27.2 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Az utolsó két szezontól elküldés vagy trade esetén is egyetlen cent halott összeg nélkül megszabadulhatnak.

A legfontosabb kérdés a következő szezont érinti. Ha sikerülne elcserélniük akkor az idei 28.2 millió dollárt teljes egészében fel tudnák szabadítani. Amennyiben elküldenék akkor viszont 15 millió dollár halott össze maradna utána. Miután átadták érte az elsőkörös cetlit és a magas halott összeg miatt biztosan nem fogják csak úgy elküldeni. Érdemes lenne megtartani még egy évre.

Fotó: nj.com